Naurattaako tämä sinua, Leena Meri?

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Tämä on ilmeisesti kansanedustaja Leena Meren (ps) mielestä huvittavaa.

Tämä on ilmeisesti kansanedustaja Leena Meren (ps) mielestä huvittavaa.

Leena Meri pitää muukalaisvihamielistä vitsailua hyvänä selityksenä ja tapana päästä kiusallisesta pälkähästä. 

Kansanedustaja Leena Meri (ps) jatkoi eilen kohulausuntojensa selittelyä Iltalehden haastattelemana. Uudella yrittämällä hän vetosi huumoriin ja tietämättömyyteen. Aikaisemmin hän oli yrittänyt epäonnisesti selittää Uuden Suomen välityksellä, että hän oli käynyt keskustelua yleisellä tasolla. Uusi yritys ei onnistu juuri sen paremmin.

Meren maanantainen Facebook-kommentointi tulkittiin tarkoittaneen sitä, että kansanedustaja olisi kehottanut tummaihoista rap-artisti Mustaa Barbaaria perheineen palaamaan kotimaahansa. Musta Barbaari eli turkulaissyntyinen James Nikander oli kertonut sunnuntaina Facebook-päivityksessään, että hänen äitinsä ja siskonsa olivat tulleet poliisin kaltoinkohtelemiksi.

Isän pikajunan tulkinnan mukaan Meren Uudelle Suomelle antama selitys oli valehtelua. Kansanedustaja yritti esittää, että hän oli kommentoinut yleisellä tasolla ja että näin ollen hän ei olisi kohdistanut kotimaahan palaamiseen kehottavaa tuiskaustaan Mustan Barbaariin ja hänen perheeseensä. Näin siitä huolimatta, että hänen kommenttinsa oli vastaus puheenvuoroon, jossa erikseen mainittiin nimi Nikander.

Iltalehdelle Meri selittelee, että hän oli lukenut jakamansa artikkelin huonosti ja ettei tiennyt Nikanderin olevan Mustan Barbaarin nimi. Paitsi että asia mainitaan heti Iltasanomien jutun alussa, on Leena Meri itsekin aktiivisesti liittänyt nimen siihen aivan samaiseen Facebook-päivitykseen, jonka yhteydessä kohukeskustelu on käyty.

Jos hän vaikka ei olisikaan lukenut jakamaansa uutista kovin tarkasti, niin kovin uskottavalta ei kuulosta, että hän ei olisi tutustunut edes lainaamansa osaan siitä.

Lisäksi Meri selittää, että asiayhteydestä irrotettuna kommentointi näyttäytyy väärässä valossa.

– Jos nostetaan keskustelusta yksi kommentti, se näyttää ihan erilaiselta kuin jos on mukana keskustelussa, hän sanoi Iltalehdelle.

Isän pikajuna otti talteen koko kohukommentteja edeltäneen viestiketjun. Kuvakaappaukset keskustelusta löytyvät tämän kirjoituksen alapuolelta. Kahteen kertaan esitetty kehotus palata kotimaahan ei näytä yhtään sen kummemmalta irrallaan kuin muun keskustelun yhteydessäkään.

Meri yrittää vielä kovasti pistää koko homman huumorin piikkiin kiistäessään kirjoittaneensa Mustasta Barbaarista.

– En tarkoittanut mitenkään häntä, se keskustelu meni vitsailuksi.

Meri varmasti seuraavassa selityksessään kertoo, missä  vaiheessa keskustelu rupesi häntä naurattamaan. Tapahtuikohan se kenties siinä kohdassa, kun James Nikanderin perhettä luonnehdittiin ihmisiksi, joita kukaan ei ole tänne kutsunut ja joiden tulisi osoittaa kunnioitusta että saavat täällä olla? Räjähtikö kansanedustaja hillittömään tirskuntaan, kun muuan keskustelija arveli, että Mustan Barbaarin kuvailemassa tapauksessa oli kysymys siitä, että terroristeille oli yritetty pelata vapauksia?

Kansanedustaja Leena Meri ilmeisesti pitää julkista muukalaisvihamielistä vitsailua hyvinkin sopivana, koska katsoo sen olevan soppeli tapa päästä ikävästä pälkähästä. Ja ilmeisesti vitsailun arvoiseksi muukalaiseksi kansanedustajalle kelpaa kuka hyvänsä soppeleihin ulkoisiin tuntomerkkeihin sopiva, kuten nyt vaikkapa turkulaissyntyinen räppäri, joka rohkenee kertoa julkisesti tietoonsa tulleesta yhteiskunnallisesta epäkohdasta.

Ja kaiken pitäisi olla sitten sillä kuitattu. Ei se ole. Leena Meri onnistuu tekemään itsestään esimerkin poliitikosta, joka ei millään ymmärrä lopettaa kaivamasta, vaikka kuinka syvässä kuopassa olisi. Ehkä se hänen puolueessaan katsotaan hyväksikin asiaksi.

Näin keskustelu eteni

Seuraavassa koko Leena Meren Facebook-sivulla käyty keskustelu avauksesta kansanedustajan kohukommentteihin saakka. Se on tätä kirjoitettaessa edelleen nähtävillä myös kansanedustajan julkisella Facebook-sivulla.

Kohukeskustelu sai alkunsa tästä kansanedustaja Leena Meren (ps) avauksesta.

Keskustelua kansanedustaja Leena Meren Facebook-päivityksen yhteydessä.

Keskustelua kansanedustaja Leena Meren Facebook-päivityksen yhteydessä.

Keskustelua kansanedustaja Leena Meren Facebook-päivityksen yhteydessä.

Päivitys 13.7.2016 klo 10.40
Lisätty väliotsikko ja sen jälkeinen teksti. Lisätty kuvakaappaus Leena Meren keskustelunavauksesta.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Leena Meri valehtelee selitellessään Musta Barbaari -möläytystään (12.7.2016)

 Aiheesta internetissä:

Mustan Barbaarin Facebook-päivitys (10.7.2016)

Leena Meren Facebook-päivitys (11.7.2016)

Uusi Suomi: Kansanedustajan vastaus Musta Barbaari -poliisikohuun: ”Aina voi palata kotimaahansa” (11.7.2016)

Iltalehti: Kansanedustaja selittää kohukommenttiaan Mustan Barbaarin perheen tapauksesta: ”Vitsailua” (12.7.2016)

Iltasanomat: Musta Barbaari vaatii poliisilta anteeksipyyntöä äitinsä ja siskonsa nöyryyttämisestä – poliisi: Asiasta on tehty rikosilmoitus (10.7.2016)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

X