Kordelinin säätiö asettui tukemaan perussuomalaista lyriikkaa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Timo Hännikäinen: Lyriikkaa Naisasialiitto Unionille.

Säätiö tukee kriititikoilta ristiriitaisen vastaanoton saanutta kirjailijaa.

Alfred Kordelinin säätiö on pitänyt voimassa päätöksensä myöntää kirjailija Timo Hännikäiselle apurahaa uusien teoksien luomista varten. Isän pikajuna onnittelee päätöksestä sydämensä kyllyydestä sekä Hännikäistä että säätiötä. Erityisesti säätiöltä kyseessä oli merkittävä linjanveto, joka määrittää sen suuntaa pitkälle tulevaan.

Helsingin Sanomien haastattelema Hännikäinen toteaa, että apurahoja myönnetään työsuunnitelman sekä aiempien kirjallisten näyttöjen perusteella. Apurahapäätöstä tehdessään Kordelinin säätiö on taatusti tutustunut kirjailija Hännikäisen aiempaan uraan syvällisesti ja huomioinut sen asiaankuuluvalla tavalla päätöstä tehdessään.

Hännikäisen tähänastisen uran pääteoksina pidetään yleisesti hänen kommentoivan lyriikan kokeilevia kokonaisuuksiaan, joita hän on osoittanut esimerkiksi Naisasialiitto Unionille ja vasemmistoliiton nykyiselle puheenjohtajalle Li Anderssonille. Ensin mainitusta kansakunnan kollektiiviseen muistiin ovat painuneet erityisesti teoksen poleemiset päätössanat:

Timo Hännikäinen: Lyriikkaa Naisasialiitto Unionille.Li Anderssonille suunnatussa teoksessa Hännikäinen puolestaan tutki taiteellisen ilmaisun ja poliittisen diskurssin yhdistämistä suomalaisen kirjallisuuden kontekstissa uudella tavalla.

Timo Hännikäinen: Lyriikkaa Li Anderssonille.Ilmestyessään Hännikäisen teokset saivat kriitikoilta ristiriitaisen vastaanoton. Kirjallisuuskriitikot pitivät Hännikäisen kirjoittelua moukkamaisena öyhötyksenä. Maahanmuuttokriitikot sen sijaan ottivat kirjailijan omakseen. Monet jälkimmäisistä katsoivat edellä mainittuihin esimerkkikatkelmiin tiivistyvän kaiken, mitä he ikinä olivat itse halunneet sanoa.

Alfred Kordelinin säätiö asettui ratkaisullaan tukemaan kiisteltyä kirjailijaa, jota voidaan pitää perussuomalaisen lyriikan esimarssijana. Hyvä, että tämä tuli nyt selväksi.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

 

Jaa artikkeliTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

Ainoa oikea ratkaisu. Ja kuten Jussi Korhonen varmasti hyvin tietää niin ei Hännikäiselle sitä apurahaa tuon typerän öyhötyksen vuoksi myönnetty, vaan ihan muiden ansioiden takia, mutta toki siellä Vasemmistokuplassa teidän on vaan pakko saada vihata väärinajattelijaa.

Oikea ratkaisuhan se oli. On hyvin suoraselkäistä säätiöltä tulla ulos kaapista ja näyttää, missä ja minkä takana he seisovat. Kun vain yleisemminkin nämä rahoituskuviot avattaisiin yhtä selvästi, niin hyvä olisi.

Olen tismalleen samaa mieltä. Itse yliopiston jatko-opiskelijana olen, samoin kuin tuttavani ja kollegani, kokenut sen, miten väsää päivän hakemusta ja arvailee, mitä ne haluavat. Kukaanhan ei edes tiedä, ketkä hakemukset arvioivat, koska ne nimet ovat salaisia (outo käytäntö mielestäni).
Olen siis ilahtunut siitä, että ainakin Kordelinin säätiö on ilmaissut selkeästi linjansa.

Jussi. Kyseinen säätiö irtisanoutui Hännikäisen kirjoituksista ja ajatuksista. Ja varmasti palkittujen joukossa on myös Vasemmistolaisia ja Keskustalaisia ja ihan kaiken kirjavaa porukkaa. Esimerkiksi henkilölle nimeltään Chingduang Yurayong (Filosofian maisteri) myönnettiin apurahaa väitöskirjaan peräti 24 000 Euroa. Eli siis eivät ole mitään natseja vaan erittäinkin tasapuolisia, kun tukevat myös ulkomaalaisia ja ei niin Suomalaisia ´´Virtasia´´. Suosittelen että tulet Jussi ulos sieltä kuplastasi, mukavaa alkanutta viikkoa!

Kyllä tämä hevosen kyrpä -kommentti kaikessa mystisyydessään sai minut kipuamaan seuraavalle levelille.

Täällähän on perkeleen hyvä olla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X