Poliisi ulkoistaa vihapuhetutkinnan: ”Emme kuunnelleet Vesalan Suomi ensin -mielenosoituksen puheita”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Poliisi.

Poliisi.

Poliisi neuvoo tekemään rikosilmoituksen, jos havaitsee tilaisuudesta kuvatulla videotallenteella laittomuuksia. Poliisi ulkoistaa nähtävästi työnsä sosiaaliselle medialle.

Poliisi myöntää, että se ei kuunnellut puheita, joita pidettiin helsinkiläisen Vesalan koulun liepeillä järjestetyssä Suomi ensin -liikkeen mielenosoituksessa. Poliisi neuvoo tekemään rikosilmoituksen, jos joku löytää keskiviikkoisesta tilaisuudesta kuvatusta tallenteesta laittomuuksia.

– Poliisi ei erityisesti kuunnellut tai arvioinut puheiden lainmukaisuutta paikan päällä. Järjestäjä on videoinut koko mielenosoituksen ja se on katsottavissa sosiaalisen median palveluista. Mikäli joku katsoo, että mielenosoituksessa on rikottu lakia, hän voi tehdä asiasta rikosilmoituksen poliisille, eilisessä tiedotteessa sanotaan.

Tiedotteen sisällöstä muilta osin kertoivat ainakin Yle, Uusi Suomi ja Helsingin Uutiset. Yhdessäkään näistä uutisista ei kuitenkaan mainittu tiedotteen lopusta löytyvää kohtaa, joka synnyttää vaikutelman, että poliisi pesee kätensä mahdollisten vihapuheiden tutkimisesta ja ulkoistaa asian sosiaalisessa mediassa pyöriville kansalaisille.

Lietsonnastaan tunnettu liike

Suomi ensin -liikkeen tilaisuuksissa tiedetään aiemmin käytetyn kieltä, jossa esimerkiksi rikosoikeuden professori Matti Tolvanen on havainnut selkeää lainvastaisuutta. Poliisi on seurannut järjestön toimintaa siinä määrin pitkään ja siinä määrin läheltä, että sen on tiedettävä, mistä on kyse. Poliisi oli Vesalan mielenosoituspaikalla näyttävästi läsnä.

Kaikesta huolimatta yksikään poliisi ei ilmeisesti vaivautunut kuuntelemaan lietsontatilaisuuksistaan tunnetun liikkeen julistuksia edes sen vertaa, että osaisi arvioida, olivatko puheita laittomia vai eivät.

Poliisi sanoo tiedotteessaaan, että se oli turvaamassa mielenosoituksen rauhanomaista toteutumista ja että sen ohessa ei havaittu syitä tehdä omia rikosilmoituksia. Puheiden osalta ei taatusti havaittu, jos niitä ei edes kuunneltu.

Poliisin työ jää amatööridekkareille

Inhimillisesti on ymmärrettävää, että Suomi ensin -liikkeen puheita ei haluta kuunnella. Mielenosoituspaikalla oli tyypilliseen tapaan vapaaehtoisesti vain kourallinen kuulijoita.

Poliiseille kuitenkin maksetaan ajoittain ikävästäkin työstään palkkaa, joten sen vastineeksi olisi paikallaan kuunnella puheita edes sen verran, että niiden laillisuudesta voitaisiin esittää valistuneita arvioita sen sijaan, että homma ulkoistetaan netin amatööridekkareille.

Poliisi jätti tältä osin työnsä tekemättä. Poliisilla on tiedossa, että on olemassa julkinen videotallenne, mutta kaikesta päätellen se ei aio sitäkään katsoa.

Näin ollen poliisin työ todellakin jätetään sosiaaliselle medialle.

Rakas some, tässä linkki videotallenteeseen Vesalan koulun liepeillä keskiviikkona 31.5.2017 järjestetystä mielenilmauksesta. Syyllistytäänkö puheissa esimerkiksi kiihottamiseen kansanryhmää vastaan tai muihin laittomuuksiin?

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue  myös:

Johtohahmo paljasti: Suomi ensin -liikkeen taktiikkana pelottelu ja painostus (8.7.2016)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

Jaa artikkeliTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

No onkos tutkinnassa se että koraanijoikua huudatetaan koulun kaiuttimista niin että Tanner raikaa. Koraanissa on paljon vihamielisiä ja väkivaltaisia osia, mitäs jos niitä on ollut huudatuksessa mukana

Kuten raamatussakin.

Poliisi kylläkin kertoi että osa oppilaista olisi halunnut liittyä mielenosoitukseen, mutta opettaja oli hakenut heidät pois,ja yksi oppilas meni puhumaan mielenosoitukseen sen loppupuolella, osanottajia oli Poliisin mukaan n,30 henkeä, Yle,n mukaan vajaa 20….

Osa oppilaista oli keskisormea näyttämällä ilmaissut vastustuksensa mielenosoitusta kohtaan, ja kertomansa mukaan poliisi joutui myös poistamaan tilaisuudesta muutamia koulun oppilaita, jotka olivat kertoneet olevansa menossa ”Hakkaamaan” mielensoittajia.

väkivallan uhkaa siis tidella oli ilmassa, ja poliisia tarvittiin sen tukahduttamiseksi, mutta se uhka ei tullut mielenosoittajien taholta kuten edellisenä päivänä kovasti toitotettiin.

Tätä mielenosoittajien (joiden joukossa oli myös vanhus pyörätuolissaan) hakkaamisella uhanneiden, ja ilmeisen väkivaltaisten oppilaiden pois ajamista ei YLE,n eikä minkään muunkaan median uutisessa mainittu jostain syystä ollenkaan, luin sen ironista kylläkin, Poliisin alkuperäisestä tiedotteesta joka oli postattu Rasmus Ry,n FB-sivulle.

On todella vastenmielistä ja surullista, että Seura-lehti alistuu julkaisemaan tällaista roskaa nykyään. Jussi Korhonen kuuluu ääripää-ryhmittymä Rasmukseen ja ulosanti on sen mukaista.

Yhtään sen enempää kuin kallistaa korvaansa rasistien öyhötykselle, ei myöskään kannata uskoa tätä toisen ääripään vihapuhetta.

Hävetkää! Molemmat puolet.

Ääripäät<3

Rasismi syytöksesi on rikos, ILMAN TODISTEITA! Rajat kiinni ryhmä kun ei ole rasistinen ja Poliisi tietää sen. Täällä tuomitaan heitä ,vaikka ei edes viitsitä kuunnella heidän puheitaan. Sillä lailla!!!!

Rasisti. Olet. Sinä.
#SueMeRasisti

Tuo pellesakki mitään muuta olekaan.

Kyseisessä äänitteessä käsitellään (Rasmus sivuilla vahvistettuna) Al – Bakarat osiota Koraanista.

Se on lehmän suura ja siinä keskitytään kristinuskon ja erityisesti Juutalaisten kritisointiin.

Se mitä kaiuttimista ilmoille arabiaksi päästettiin, olisi suomeksi aiheuttanut henkien salpaantumista Vesalassa.

Toivottavasti joku kääntää tekstin (Rasmus, RHC?) jotta voimme keskustella kuuluuko se 7-12 vuotiaiden korviin.

Jos poliisi ei huomannut tilaisuudessa muiden tehtävien ohella mitään laitonta, niin mitä poliisin olisi tarvinnut tehdä enemmän? Olisiko poliisin pitänyt lähettää paikalle joku juristi anylysoimaan puhetta? Ihan yleisestikin, jos rikosta epäillään, niin siitä tehdään rikosilmoitus, jossa yksilöidään rikos. Ei kai kukaan muu – paitsi Seuran kolumnisti – oleta että poliisi käyttäisi arvokasta aikaansa kaiken maailman videoiden katseluun, jos minkäänlaista indikaatiota rikoksesta ei ole edes esitetty?

Kaiken aloittanut ”mökä” kaiuttimista voitaisiin oikeasti kääntää kaikkien suomalaisten ymmärrettävälle kielelle. Näin voitaisiin yhdessä tuumata, miten voidaan vihapuhetta soittaa koululaitoksen kaiuttimista ?

Jos kyseessä olisi ollut jokin erään edesmenneen valtakunnankanslerin puheista, niin johan olisi ollut mediassa räiskyviä otsikoita vihapuheesta!

Avatkaa ihmiset silmänne, Suomi on tuhon tiellä.

Reijon kannattaa katsoa tapahtuma youtubesta mielenosoittajien omalta videolta. Tulee faktat vähän paremmin oikein.

Mahtavaa Jussi että kirjoitat näitä. Ja kestät noita rasistien äärityperiä trollauksia. Onneksi ovat hyvin vähälukuinen porukka. Eikun anteeks, Suomen kansan hiljainen enemmistö. Kaikki 15. Ois 16, mutta Ilja ei pääse tulemaan. 😀

Poliisin tiedoteko ei ole rehellinen ? Ok……. 🙂

Tässä Reijolle poliisin rehellisyydestä: http://www.mikkoniskasaari.fi/node/242

Ryhmä työttömiä rasisteja riehumassa, ei muuta. Mitä hyvää tämä lauma tunkion täytettä on saanut Suomessa aikaan? Osaako Reijo tai joku muu nimetä edes yhden hyvän asian?

Uskon kyllä ennemmin poliisin virallista tiedotetta, kuin jonkun lämmähtäneen anarkistin sekoiluja.

Se on sinun valintasi. Pystytkö nimeämään yhtä hyvää tekoa, jonka Dewit ja muut kretiinit ovat saaneet aikaan?

En edes halua yrittää, en tunne koko De Wittin äijää, ja minun mielestäni hän edustaa asioita joita en voi hyväksyä, ja ihan sama koskee myös Rasmuksen sivuilla kiehuvaa punaista äärisuvaitsevaistoa, ette käy täysillä kumpikaan porukka, olette keskittyneet vain solvaamaan toisianne, Huvittavaa on se että haukutte ensin poliisia miltei samoilla argumenteilla, ja kumpikin porukka kuitenkin hetken kuluttua itkee samalla tavalla poliisin perään kun jotain muka kamalaa on tapahtunut, hankkikaa elämä itsellenne, menkää vaikka töihin !

Jos on jotain valittamista koulussa tapahtuneista asioista, on tapana ottaa yhteys rehtoriin asian selvittämiseksi. Vai lähdetäänkö kaikki joka kerta koulun pihalle huutelemaan, kun joku on sanonut väärän sanan aamunavauksessa? 😀 😀

tässä tietoa ko, aamurukouksen aiheesta.

”Al-Baqara (arab. سورة البقرة‎, al-Baqara, suom. Lehmän suura) on Koraanin toinen suura. Siinä on 286 säettä ja se on Koraanin pisin suura. Painopisteenä on kristittyjä ja ennen kaikkea juutalaisia vastaan suunnattu kritiikki”.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Al-Baqara

Kaikille Koraanin kuulemista koulun kaiuttimista kauhisteleville:

(Ote Lehmän Suurasta)

”Entä kun Me solmimme liiton kanssanne sanoen: »Älkää vuodattako toistenne verta, älkääkä karkoittako toisianne kodeistanne», ja te vahvistitte sen omalla todistuksellanne?

Ja te kuitenkin surmaatte toisianne ja ajatte osan lähimmäisiänne mieron tielle, tukien toisianne synnissä ja ilkitöissä heitä vastaan. Sotavankeudesta te kylläkin heitä lunastelette, mutta vääryyttähän oli jo se, että heidät karkoititte. Uskotteko siis vain osaan Pyhästä kirjasta ja hylkäätte toisen osan? Mikä muu on sellaisten palkka, jotka niin tekevät, kuin häpeä maallisessa elämässä; ja Ylösnousemuksen päivänä tuomitaan heidät perin julmaan rangaistukseen, sillä Jumala ei ole välinpitämätön siitä, mitä te teette.

He ovat niitä, jotka keinottelevat itselleen tämän maailman elämää tulevan kustannuksella; heidän rangaistustaan ei lievennetä, eikä kukaan ole puoltava heitä.”

Aivan samaa kamaa saarnaavat kouluissa Luterilaiset papit, joten älkää peljästykö.

Tässä ote samasta Lehmän suurasta, kohta jossa puhutaan suhtautumisesta niihin jotka eivät tunnusta Jumalaa , siis uskonnottomiin ( lähes kaikki vasemmistolaiset suomessa kuulunevat tähän ryhmään )

Aika tiukkaa tekstiä…..

”191. Surmatkaa heidät, missä heidät tapaattekin, ja karkoittakaa heidät joka paikasta, mistä he ajoivat pois teidät, sillä pakanuuteen käännyttäminen on pahempi kuin murha. Mutta älkää taistelko heitä vastaan Rauhoitetun temppelin lähellä, jolleivät he hyökkää päällenne siellä; mutta jos he hyökkäävät, niin tappakaa heidät. Sellainen on oleva uskottomien palkka.

192. Mutta jos he lakkaavat taistelemasta, niin on Jumala totisesti armahtavainen ja laupias.

193. Taistelkaa heitä vastaan, kunnes pakanuuden viettelys lakkaa ja keskuudessamme vakiintuu ainoan Jumalan palveleminen. Mutta jos he herkeävät, älköön vallitko vihollisuutta muita kuin uskottomia vastaan.”

Älähän Reijo lue Koraania kuin piru Raamattua. Eli et voi jättää pois tätä:

”190. Taistelkaa Jumalan retkellä niitä vastaan, jotka vastaanne sotaa käyvät, mutta itse älkää aiheetta hyökätkö. Totisesti Jumala ei rakasta rauhanrikkojia”

Lehmän Suura on mielestäni erittäin tärkeää luettava kaikille pelottelu-/terrori-taktiikkaa käyttäville monoteisteille. Se pitää vain lukea kokonaan…

Vasemmisto ja vihreät taistelevat uskontoja vastaan , yrittäen tukahduttaa niitten julkisen harjoittamisen…….

Jep. tuo Vesalan koululla ”vahingossa kahteen kertaan” kaiutettu rukous onkin just sopivaa aamuhartauskamaa uskonnoista vapaaseen kouluun……..

Rehtori kertoi tekstin sisällön liittyvän tapakulttuuriin……. No huh huh ! Jos todella niin on 🙂

Mielenkiintoista… Kusettava oikeistolainen. Enpä olisi uskonut… ??? Voi Reijo. Ei me punikit nii kauheita olla. Lopeta vain paasaamasta. Kyllä sinutkin raahataan tulevaisuuteen ilman oikeistolaisten ideologista taloususkontoa.Vuosisatoja te vastuttelette mutta jännästi perässä kuitenkin laahaatte.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X