Onko lautasellasi liian vähän vihreitä? Kolme helppoa vinkkiä

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Viherjauhe on kätevä tapa lisätä vihreitä ruokavalioon.

Teksti:
Pauli Reinikainen

Olen aikaisemmin kertonut vinkkejä vihreiden kasvisten lisäämiseksi ruokavalioon. Ne löytyvät täältä.

Olen kamppaillut vuosien ajan sen kanssa, että päivittäisessä ruokavaliossani on riittävästi vihanneksia, etenkin vihreitä.

En ole edelleenkään sillä tasolla, että voisin olla tyytyväinen päivittäin vihannesten kulutukseeni. Paljon helpompaa itselläni on syödä riittävästi marjoja, joita kuluukin noin kilo viikossa.

Olen siis itsekin matkalla kohti parempaa ja runsaampaa kasvisten kuluttamista, mutta ainakin olen yrittänyt. Viime aikoina olen petrannut jälleen yhden askeleen keinoilla, joita avaan tässä postauksessa tarkemmin sinulle, hyvä lukijani.

Jos kamppailet samojen ongelmien kanssa, nämä vinkit ovat juuri sinulle, sillä niiden avulla saat laadukkaita ja ravintorikkaita ainesosia omaan ruokavalioosi.

Tässä vaiheessa on syytä todeta, että vinkkini sisältävät lisäravinteita, jos viherjauhetta haluaa sellaiseksi kutsua. Olen kuitenkin itse ollut valmis maksamaan siitä, että vihreitä tulee syötyä, muodossa tai toisessa.

Siispä vinkkeihin, jotka eivät ole paremmuusjärjestyksessä.

Käytä babypinaattia valmiiksi pestynä.

Niin uskomattomalta kuin se kuulostaakin, moni meistä jättää vihersalaatin tekemättä, koska ei jaksa pestä tai käsitellä vihanneksia. Onneksi tämäkään ei ole tekosyy olla syömättä vihreitä, sillä kaupassa myydään valmiiksi pestyä babypinaattia, jota saa myös Suomessa kasvatettuna. Kyseessä on ravinnerikas ruohokasvi, joka pitää sisällään muun muassa K-vitamiinia, kaliumia, magnesiumia sekä A- ja B6-vitamiinia. Valmiiksi pesty pinaatti on helppo kumota pussista suoraan lautaselle tai salaattikulhoon muiden kasvisten joukkoon.

Käytä viherjauhetta.

Veteen sekoitettu viherjauhe on listallani joka aamu. Suosikkini ontällä hetkellä Puhdistamon Premium Viherjauhe, jossa ovat mukana myös maitohappobakteerit. Maku on mukavasti minttuinen ja ainakin itse pystyn juomaan teelusikallisen veteen sekoitettuna vaivattomasti ilman irvistelyä. Jos maku tökkii, jauheen voi sekoittaa esimerkiksi smoothien sekaan. Jauhe sisältää muun muassa vehnänorasta, spirulinaa, piunaattia ja nokkosta.

Ripottele nokkosta smoothieen.

Viimeisin ihastukseni on nokkosjauhe. Olin pitkään skeptinen nokkosen suhteen, mutta kuten yleensä, aivan turhaan. Nokkosen maku on lähellä pinaattia ja mikä parasta, pinaatin tavoin se pitää sisällään lukuisia ravintoaineita kuten A-, C-, E- ja K-vitamiinia sekä rautaa. Lisäksi nokkonen tunnetaan korkeasta piipitoisuudestaan. Käytän nokkosta smoothiessa aamuisin noin ruokalusikallisen. Toki nokkosta voit kuivata myös itse, mutta jälleen kerran: jos koet jonkin asian liian ”hankalaksi”, tarjolla on myös helppoja vaihtoehtoja. Jos kukkaronnyörit antavat periksi. Onneksi nokkosjauhetta saa puoli kiloa noin kympillä.

X