Tänään olisin sortunut juomaan

Jaa artikkeliTilaa Seura

Tuurijuoppo tarvitsee sysäyksen, sanattomia kehoituksia ja selviä merkkejä. Tänään niitä oli tarjolla runsaasti. Luettelen muutamia juopolle tärkeitä ja salaisia merkkejä jotka saavat aikaan vapaan pudotuksen: sade, liukkaus, vaimo, postilaatikko, sade, liukkaus, vaimo. Näillä eväillä voi ottaa pari ( viikkoa ).

Aamu alkoi kipakoilla huomenien vaihdolla vaimon kanssa. Ihan tyhjästä se alkoi, niin kuin kipakat huomenet alkavat. Sitten se lähti Turkuun. Kiukkuisena ja yksin jäätyään alkoholisti on vaarallinen. Itselleen.

Niin minäkin. Painelin ovesta ulos ja postilaatikolle. Olen tehnyt spagaatin viimeksi 1984 ja tänään onnistuin taas venymään samaan asentoon liukastuttuani pimeässä. Jotain ratkesi tai retkahti haaruksissa. Nyt kulku on kuin orangilla, etenen sivuttain haara-asennossa. Vähän tietysti liioittelen, mutta retkahdukseen vaaditaan asioiden suurentelua.

Muutama vuosi sitten taksi olisi ollut pihassa 0845. Sitä olisin odottanut pihalla sateesta välittämättä maistellen mitä tahansa missä on alkoholia. Olisin kerännyt uhrimieltä vaikeasta loukkaantumisestani ja miettinyt syyllistä liukastumiseeni. Vaimoa kohtaan kiukkua ei olisi tarvinnut edes lietsoa. Syyllinen riitaan olisi ollut tietysti vaimo. Katala ja vittumainen.

”Siellä vaan muka asioilla kun toinen on kaatunu ja hädin tuskin hengissä, siinä ihmettelee sitte jos kualen”

Illalla olisin saapunut kotiin. Kaatunut liukkaalla pihalla monta kertaa sillä aikaa kun vittumainen nainen maksaa taksia puolestani. Vaimo olisi pahoitellut kuljettajalle tämän huonoa tuuria asiakkaan valinnassa ja raahannut minut sisään. Olisin halunnut keskustella vaimon syyllisyydestä aamulliseen riitaan syvällisemmin mutta se olisi ollut kylmä ja tunteeton.

Seuraavana aamuna olisi vituttanut oikeasti.

Mukavampaa tämä näin on, haarukset paranee, housut saa pestyä. Vaimon palattua Turusta söin pullaa. Selvänä saunaan ja nukkumaan. Aamulla ei tarvitse kaivella kaikkia jemmoja ja muistella missä olisi jotain juotavaa.
Rauha maassa.

X