Hyönteisistä tehtyä leipää

Jaa artikkeliTilaa Seura

Nainen palasi eilen Helsingistä heinäsirkoista tehty leipä kainalossa. Innostuneena kehotti minua maistamaan. En maistanut. Enkä aio maistaa. Varoitin sitä laittamasta sirkkaleipää sellaisten elintarvikkeiden lähelle, jotka ovat syötäväksi tarkoitettuja.

Ei asioita saa sekoittaa. Mitä siitä saattaa seurata? Haukileipä? Leivotaanko leipään seuraavaksi haukea? Miten sellaisen päälle voi laittaa makkaraa? Menin järkyttyneenä nukkumaan ja toivoin että sirkat limpun sisällä ovat kuolleita eikä minun tarvitse herätä aamuyöllä niitä tallomaan hengiltä kun ovat vallanneet talon. Vitsaus ne olivat Egyptissäkin.

Varovainen mielipiteenmuokkaus on alkanut jo aikoja sitten. Kaikenmaailman ulkomaanmatkailijat haukkaavat heinäsirkkoja televisiossa ja kehuvat suureen ääneen kuinka ennenkuulumattoman herkullinen on makukokemus.
Epäilen.

Proteiinia niissä on kuulema ähkyksi asti. Hear hear. Jonkun tutkimuksen mukaan ihan puolet heinäsirkan painosta kun taas naudanlihassa ei ole yhtään proteiinia jos tutkimus tehdään oikein. Siis niin ettei siinä naudanlihassa todellakaan ole proteiinia. Samassa tutkimuksessa ehkä selviää vahingossa, että suomalainen mies on syypää aivan turhaan lihansyöntiin. Hieno tutkimus. Suomalainen mies ei syö sirkkoja ja edesauttaa maailman tuhoutumista taas kerran.

Entä leipomon terveystarkastus? Torakoita ei tarvitse enää piilottaa terveystarkastajalta. Terveystarkastajalle kerrotaan että osa raaka-aineista vain juoksentelee ympäri leipomoa. Terveystarkastaja ei voi asiaa kiistää jos ei tunne hyönteisiä. Ja jos tunnistaa torakan, niin kysymyksessä on tietysti tuotekehittelyssä oleva torakkaleipä.

Jossain artikkelissa kerrottiin pontevasti kuinka ihmiskunnan on pian pakko syödä hyönteisiä. Ai jaa. Ehdotan että ensin on pakko syödä lautasensa tyhjäksi ettei proteiinia mene sioille. Väärin. Ei saa enää syöttää sioille. Pitää kompostoida tai jotain. Sama koskee päiväyksiä. Täysin käyttökelpoisia elintarvikkeita lempataan roskiin koska pakkauksessa on  viimeinen myyntipäivä. Se se vasta on hullua. Tähän syyllistyvät naiset. Ja veikkaan että naisen aloitteesta on koko päiväysmerkintä otettu käyttöönkin.

Johannes Kastaja muistaakseni söi sirkkoja. Mutta ei vapaaehtoisesti. Muistaakseni. Epäilen että hänen vaimonsa oli heittänyt Johanneksen ruoat roskiin kun viimeinen myyntipäivä oli ohitettu.

X