Osta ja myy facebookissa, ahdistu

Jaa artikkeliTilaa Seura

Se se vasta on touhua. Kun yrittää olla ekologinen ja laittaa tarpeettoman tavaran kiertoon facebookin verkkokirpputoreilla. Otetaan esimerkiksi vanha kaappi. Laitat ilmoituksen jossa on kaapin mitat ja näet vaivaa ottaaksesi pari kuvaa josta selviää kaapin kunto. Myyntiotsikkona on ”Vanha kaappi”. Hinnaksi määrätään kahvipaketti. Lisätään vielä ettei tarvitse olla Juhla Mokkaa.

Sitten alkaa tapahtua. Alla kuvitteellinen kommenttikenttä:

Maija: Av
Minä: Hä? Asevarikko?
Maija: No sitä että alustava varaus tietty
Minä: Jaha, koska saan tietää statuksen muuttuneen varsinaiseksi varaukseksi?
Maija: Hä?
Tiina: Jono
Teija: Jono kv
Minä: Tänään haluan eroon tästä, tulkaa joku hakemaan
Minna: Kulkeutuuko Rautalammille?
Minä: Sinne on täältä viisisataa kilometriä
Tarja: Av jono, pitää kysyä isännältä
Minä: Tietysti, onhan hankinta suuri
YP: Myynti-ilmoitus voidaan poistaa jos myyjä vittuilee
Minä: Anteeksi, haluan vaan eroon tästä
Anni: Onko kaappi uusi? Jos niin kv
Minä: Mikä ihmeen kv? Ja lue ilmoitus, vanha kaappi!
Anni: No niinku kaverille varaus? Oletko vajaa?
Minä: Ylläpito huom! Anni vittuilee
YP: Sinulle viimeinen varoitus

Hermostun ja potkaisen kaapin oven halki. Mutta kaupankäynti jatkuu.

Saara: Onko eläintalous?
Minä: Miten niin?
Saara: No kun kuule täällä voi olla allergisia ostajia
Minä: Kaapille allergisia? Se on sitä paitsi nyt rikki
YP: Täällä ei mitään rikkinäistä saa myydä, ilmoituksesi poistetaan
Minttu. Onko pakko olla Juhla Mokkaa?
Minna: Niin että kulkeutuuko Rautalammille vai ei?

Lopulta Esko laittaa yksityisviestin ja hakee rikkinäisen kaapin viidentoista minuutin kuluttua. Sanoo että ovi on helppo liimata. Kehuu että juuri tällaista kaappia hakenut autotalliin, sinne mahtuu vaikka mitä.

X