En kehtaisi osoittaa mieltä maailmanrauhan puolesta

Jaa artikkeliTilaa Seura

Ai miksi en? No siksi kun minä olen huono ihminen. Olen kyllä aloittanut projektin, jossa saavuttaisin rauhan itseni kanssa. Hyveellinen tavoitteeni on saavuttaa rauha myös sellaisten ihmisten kanssa, jotka haluavat olla tekemisissä kanssani. Vielä kokonaan on aloittamatta mielenosoitukseni sellaisen rauhan puolesta, jolla saavuttaisin rauhan ihmisten kanssa, jotka eivät haluasi olla tekemisissä kanssani, mutta joutuvat.

Olisi  tekopyhää marssia esimerkiksi jonkun valtionpäämiehen oletettua pahuutta vastaan sädekehä pään päällä, jos samaan aikaan kirjoittaisi twitteriin jotain ilkeää ja ala-arvoista sellaiselle ihmiselle, joka on erimieltä jostakin asiasta. Tai vaikka kaikista asioista. Mutta marssijat eivät ole tekopyhiä. He ovat pyhiä.

Tekopyhää olisi, marssiessa hyvän asian puolesta, huudella poliiseille ruokottomuuksia ja rikkoa ikkunoita. Mutta sellaista ei tapahdu kun pyhät, virheettömät ihmiset marssivat. Sellaiset joilla on enemmän valoa ja ymmärrystä kuin minulla.

Suuressa kuvassa kyllä valtionpäämiehetkin rikkovat ikkunoita saavuttaakseen rauhan. Tai ainakin uskottelevat itselleen niin. Luulisin. Pahisten ikkunat rikotaan, että hyviksillä olisi mahdollisuus rauhaan. Jotenkin yhteneväinen logiikka.

Keitä ne pahikset ovat? Näen aamuisin yhden aina heti herättyäni. Vessan peilistä. Useasti olen vuosien varrella ottanut otsallani kontaktia katukiviin kaatuilemalla humalassa. Se ei ole tehnyt minusta parempaa ihmistä. Valitettavasti.

Veikkaan että 99 prosenttia ihmisistä tapaa aamuisin peilissä saman pahiksen. Sellaisen jolla on kaunaa jotakin toista ihmistä kohtaan, puhuu ilkeyksiä päin naamaa tai selän takana. Sellainen ei kukaan haluaisi olla, mutta kun me ollaan. Minä ainakin tunnustan.

Mutta samapa tuo. Kyllä se Trump muuttaa politiikkaansa, kun huomaa kuinka hyvät ihmiset ovat Suomessa nousseet vastustamaan sitä. Kuulemma Air Force One-koneessakin pidetään ainakin yhtä meksikolaista lasta häkkiin suljettuna. Ihan vain siksi että se kamala sika-Trump saisi huvitella kiusaamalla sitä.  Ehkä se ei ole totta mutta siitä viis. Paremman maailman puolesta.

Jos naama on pesty mutta perse on pyyhkimättä, niin se alkaa ennen pitkää kutiamaan. Se maailmanrauha.

 

 

 

 

X