Kylpylät Suomessa hemmottelevat ja virkistävät lomailijaa – Listasimme 10 parasta kylpyläkohdetta eri puolilta maata

Haluatko nauttia trooppisesta lämmöstä kotimaassa? Hyvä vaihtoehto on sinulle kotimainen kylpylä, joista löytyy erilaisia lämminvesialtaita ja hemmottelevia saunoja.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Luonnonläheinen Järvisydän-kylpylä sijaitsee Rantasalmella.

Haluatko nauttia trooppisesta lämmöstä kotimaassa? Hyvä vaihtoehto on sinulle kotimainen kylpylä, joista löytyy erilaisia lämminvesialtaita ja hemmottelevia saunoja.
Teksti:
Raija Vesala

Kylpylät Suomessa tarjoavat rentouttavia elämyksiä eri puolilla maata. Kylpyläloma sopii kaikille lomailijoille, sillä kylpylöistä löytyy usein omia osastoja aikuisille sekä paljon erilaisia aktiviteetteja lapsille.

Listasimme 10 kylpylää, jotka valittiin Suomen parhaiksi ruoka- ja ravintolamedian Toptasten äänestyksessä lokakuussa 2022.  Voiton äänestyksessä vei Vantaalla sijaitseva Flamingo Spa.

Parhaat kylpylät Suomessa – Katso, mikä sopii aikuisille ja mikä on paras kylpylä lasten kanssa!

1. Flamingo Spa tarjoaa elämysten ohella hemmottelua

Flamingo Spa on keskellä pääkaupunkiseutua ja sen yhteydessä sijaitsee myös kauppakeskus Jumbo eli vierailuun voi sujuvasti yhdistää myös shoppailun.

Flamingo Spa:sta löytyy koko perheen vesipuisto ja myös osasto, joka on tarkoitettu vain aikuisille. Kylpylässä voi pulahtaa niin lämminvesialtaaseen (37 astetta) kuin kylmävesialtaaseen (8 astetta) sekä mineraalivesialtaaseen.

Flamingo Day Spa tarjoaa puolestaan kauneushoitoja ja hemmottelua.

Perheitä saattaa kiinnostaa myös se, että kylpylän yhteydessä on lasten sisäleikkipuisto Naurusaari.

Viihdekeskus Flamingo: Tasetie 8, Vantaa

Flamingo Spa sijaitsee Vantaalla.

Flamingo Spa sijaitsee Vantaalla. Kylpylämaailma jakautuu koko perheelle suunnattuun vesipuistoon ja aikuisille suunnattuun kylpylä- ja hoito-osastoon.

2. Holiday Club Caribia omaa kahdeksan allasta

Turun keskustan tuntumassa sijaitseva Holiday Club Caribia kätkee sisäänsä kylpylän, jossa on toimintaa koko perheelle. Kahdeksasta erilaisesta altaasta löytyy vaihtoehto kuntoilusta, vesileikeistä ja rentoutumisesta nauttiville uimareille. Lisäksi kylpylässä on kolme vesiliukumäkeä.

Erilaiset saunat, allasravintola ja Harmony Spa hoitoineen ovat myös kylpyläväen käytössä. Aina keskiviikkoisin maalis-huhtikuussa lämmitetään myös puu- ja savusauna kylpylän takapihalla.

Kongressikuja 1, 20540 Turku

3. Nature Hotel & Spa Resort Järvisydän on luonnonläheinen

Rantasalmella sijaitseva kylpylä mainostaa itseään Suomen ekologisempana kylpylänä, sillä se lämpenee järvi- ja maaenergialla ja rakennusmateriaalit ovat luonnonläheisiä.

Kallion halkeamaan rakennettu Järvikylpylä on täynnä erikoisia yksityiskohtia. Seinien kalliopinta, virtaava vesi, ikivanhat uppotukit ja kynttilävalaistus luovat kylpylään uniikin tunnelman.

Kylpylästä löydät kuusi saunaa, viisi allasta, lasten alueen sekä DaySpan. Kylpylästä löydät muun muassa lämmitetyt norppakivet, joilla on mukava loikoilla kuin norppa kevätauringossa.

Porosalmentie 313, 58900 Rantasalmi

Kylpylät Suomessa -lista kokoaa parhaat kohteet. Järvisydän-kylpylä sijaitsee Rantasalmella.

Järvisydän-kylpylän toiminta perustuu ekologisuuteen. © Niko Salminen

4. Holiday Club Katinkulta yllättää luolasaunalla

Vuokatissa, Nuasjärven rannalla, sijaitsee kylpylähotelli Holiday Club Katinkulta. Trooppisen kylpylän +32 asteen lämmössä, altaiden poreissa ja saunamaailmassa voi nauttia keskellä kovimpia pakkasiakin. Tarjolla on luolasauna ja elämyssuihkuja sekä rauhallinen hyvinvointiosasto Harmony Spa, jossa on luvassa sekä vartalo- ja kasvohoitoja.

Katinkullan kylpylästä löytyy useita altaita: ulkoallas, porealtaita, vastavirtoja, hierovia suihkuja, suihkulähde sekä tietenkin vesiliukumäki.

Katinkullantie 15, 88610 Vuokatti

5. Scandic Eden Nokia päivitti ilmeensä 2020

Scandic Eden Nokia lupaa rentoutumista monipuolisten kylpylä- ja ravintolapalveluiden ääressä. Kylpylähotelli päivitti ilmeensä vuoden 2020 uudistuksen yhteydessä. 1 500 neliön kylpyläosasto on trooppisen lämmin ja sieltä löytyy vesiliukumäkiä niin pienille kuin suuremmillekin vesipedoille. Lisäksi kylpylässä on aaltoallas, porealtaita, paljon erilaisia hierovia pisteitä sekä ulkoallas.

Paratiisikatu 2, 37120 Nokia

6. Naantalin Kylpylä on myös romanttisen kylpyläloman oiva kohde

Naantalin Kylpylä sijaitsee aivan meren rannalla, idyllisen Naantalin vanhan kaupungin kupeessa, ja tarjoaa upeat puitteet koko perheen lomalle, romanttiselle viikonlopulle kahden kesken tai vaikkapa vauhdikkaalle irtiotolle ystävien kanssa.

Ylellinen kylpyläosasto, hemmottelevat spa- ja kauneushoidot, huippuravintolat ja oman leipomon herkut, hauskat aktiviteetit sekä monipuolinen viihdetarjonta tarjoavat vieraille elämyksiä.

Matkailijantie 2, FI-21100 Naantali

7. Imatran Kylpylä on luonnonystäväkin kohde

Rentoudu, liiku ja viihdy yhdessä Saimaan seudun suosituimmista lomakohteista. Suuren kylpylän monet altaat ja palvelut sekä lähiympäristön luonto tekevät Imatran kylpylästä lomakohteen etenkin perheille, pariskunnille, kuntoilijoille ja luonnonystäville.

Purjekuja 2, 55420 Imatra

8. Holiday Club Saimaa tarjoaa erilaisia saunaelämyksiä

Saimaan kylpylän joenuomaa mukailevassa allaskokonaisuudessa on niin hierontapisteitä kuin vesi-iloitteluunkin aktivoivia alueita, kuten peliallas sekä uimahyppyihin houkutteleva hyppyallas laitureineen.

Vesiliukumäkien lisäksi aisteja inspiroi allasalueen keskuspiazza suihkulähteineen ja värivaloineen. Saunamaailman elämykset vievät kokijan suolasaunasta aina mökkisaunaan asti.

Rauhanrinne 1, 55320 Rauha

9. Kylpylä Scandic Aulanko on monipuolinen allasvalikoimaltaankin

Allasosastolla on 25 metriä pitkä kuntouintiallas, monitoimiallas porepenkkeineen ja vesihierontapisteineen, poreallas, lämminvesilaguuni, kylmävesialtaat, vesiliukumäki, ulkoallas sekä pienille lapsille sopiva allas.

Kasvohoitoja ja hierontaa tarjoaa Day Spa. Kylpyläosastolla on 7 saunaa; naisten puolella on suolasauna, perinteinen sauna sekä höyrysauna ja miesten puolella eräsauna, perinteinen sauna sekä höyrysauna.

Aulangontie 93, 13220 Hämeenlinna

Lue myös: Koe Aulangon upea puistometsä Hämeenlinnassa – Näin äveriäs Hugo Standertskjöld nosti tienoot loistoonsa ja jätti ne iloksi jälkipolville

Aulanko-Karlbergin kartanolta avautuva maisema oli hyvin avara ja puutarha huoliteltu erikoislajikkeineen.

Aulanko-Karlbergin kartanolta avautuva maisema oli hyvin avara ja puutarha huoliteltu erikoislajikkeineen.  © Brander Signe/Museovirasto

10. Haikon Kartano rentouttaa lomailijan Porvoossa

Kylpylän altaat ja saunat on suunniteltu hemmotteluun ja rentoutumiseen. Kylpylässä voi myös porealtaiden lisäksi virkistäytyä kokeilemalla kylmäkaivoa tai rentoutua kuuma-altaassa.

Saunapolulla koet perinteiset saunat sekä infrapunasaunan, aromisaunan ja höyrysaunan.

Haikkoontie 114, 06400 Porvoo

Lue myös: Vieraile Porvoossa ja nappaa matkavinkit! Nostalginen vanha kaupunki, tunnelmalliset ostoskujat ja hyvät ravintolat takaavat rentouttavan lomailun merellisessä pikkukaupungissa

Porvoon matkailu

Nelly’s Art & Craft on käsityöpuoti, joka rönsyilee kauniilla säällä Jokikadulle. © Pekka Nieminen / Otavamedia

Lue myös: Suomen parhaat saunat: Nämä 10 saunaa täytyy jokaisen intohimoisen saunojan testata! Löytyykö lempisaunasi lukijoidemme suosikeista?

Jämsän saunakylä esittelee eri maakuntien savusaunaperinteitä <span class="typography__copyright">© Julie Weien Foroy/ Visit Jyväskylä region</span>

Jämsän saunakylä esittelee eri maakuntien savusaunaperinteitä. © Julie Weien Foroy/ Visit Jyväskylä region

X