Hiukset ohenevat, mistä apua ? Testasimme Mark Birchin kehittämää hiushoitoa

Testauksessa alan johtavavien hius- ja hiuspohjaongelmien asiantuntijoiden, englantilaisen Mark Birchin, kehittämä hiushoito.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Testauksessa alan johtavavien hius- ja hiuspohjaongelmien asiantuntijoiden, englantilaisen Mark Birchin, kehittämä hiushoito.
(Päivitetty: )
Teksti:
Eeva Tala

Naisten hiustenlähtöön on monia syitä. Hiuksien ohenemiseen voivat vaikuttaa esimerkiksi stressi, raskaus, hormonaalinen ehkäisy, ikääntyminen tai perinnölliset tekijät. Kotilääkärin toimittaja Eeva Tala testasi Mark Birchin kehittämää hiushoitoa.

”Olen taistellut hiusongelmien kanssa jo pitkään: ensimmäisen kerran hiuskatoa oli imetysten aikana ja jälleen vaihdevuosi-iässä. Olen kokeillut erilaisia hiusravintolisiä ja hiushoitoja. Jotain nekin ovat auttaneet, mutta väliaikaisesti.”

Testissä Mark Birchin kehittämä hiushoito

”Nyt testissä englantilainen Mark Birch -hoito. Hoidon kehittäjä Birch on trikologi, alan johtavia hius- ja hiuspohjaongelmien asiantuntijoita. Hiustutkimuksen jälkeen hän sanoo hiusongelmieni taustalla olevan niin hormonaalisia kuin perinnöllisiäkin syitä.

Saan kotiohjeet: käytän Triple Action Scalp Therapy -sampoota ja sarjan hoitoainetta. Pestyt hiukset tuoksuvat hivenen tervalta, mutta minua se ei haittaa. Päänahkaani laitan hoitotiivistetippoja aamuin illoin. Niiden on määrä aktivoida hiusten kasvua ravitsemalla hiusjuuria sekä lisäämällä hiuspohjan verenkiertoa, hapenottokykyä sekä rasva- ja proteiiniaineenvaihduntaa.

Lisäksi syön päivittäin Mark Birchin kehittämiä ravintolisiä.”

Lue myös: Totta vai tarua – Saako verenpainelääkkeitä syömällä tuuheat hiukset?

Mikroneulausta sekä hiuspohjan laser- ja boosterihoitoa

”Rebel Helsinki -hoitolassa käyn hiuspohjan laser- ja boosterihoidoissa sekä mikroneulauksissa. Hoidot aktivoivat hiuspohjaa, kiihdyttävät verenkiertoa hiusnystyissä ja edistävät näin hiustenkasvua.

Hiuspohjan laserhoito
Hiuspohjan laserhoito. Rebel Helsinki © Rebel Helsinki

Istun laserkypärä päässä 40 minuuttia. Luen samalla lehtiä, kun laite aktivoi lasersäteillä hiuspohjaani. Boosterihoito saa pään hiukan kuumottamaan ja kihelmöimään, mutta sekään ei ole minusta epämiellyttävää. Mikroneulaus sen sijaan on.

Mikroneulauksessa käytetään laitetta, jossa 1,5–2 mm:n neulat rikkovat hiuspohjan pintaa. Näin päänahkaan aiheutetaan ”hallittu trauma”, joka sysää hiuspohjan kudokset uudistumaan. Samalla verenkierto paranee. Yleensä hiuspohja ei ole kovin kipuherkkä, mutta minun näköjään on. Ennen hoitoa otettu särkylääke auttaa hiukan.

Ammattitaitoisen tekijän käsissä mikroneulaus on onneksi melko nopeasti ohi.
Entuudestaan tiedän, että hiusasioissa on turha odottaa nopeita tuloksia. Noudatan siis tunnollisesti kotiohjeita, käyn hiushoidoissa ja – odotan.”

Hiukset ennen ja jälkeen.
Hiukset ennen ja jälkeen. Rebel Helsinki

Onko tässä ratkaisu hiustenlähtöön? – Hiusten kunto paranee

Pitkin matkaa kyllä tapahtuu jo jotain: hiusten kunto paranee. Parin kuukauden kuluttua työkaveri kehuu kiiltoa ja kotona mies kysyy, olenko käynyt kampaajalla.

Hoitolassa otetut ennen ja jälkeen -kuvat hämmästyttävät. Hoitojen alkaessa ohimollani oli kohta, josta päänahka kuulsi läpi. Viisi kuukautta hoitojen jälkeen ongelmakohta on hiusten peitossa. Valokuva kertoo sen selvästi, vaikka näen sen peilistäkin.

Hoitolan henkilökunta toteaa tilanteen myös hiuspohjakameran avulla: uusia hiuksia on runsaasti tulossa eri puolille, ja kunhan ne ehtivät kasvaa, se näkyisi hiusten tuuhentumisena koko päässäni.

Tuotteita auttamaan hiuspohjan kuntoa

Kosteuttava naamio värjätyille hiuksille. flora siberica 200 ml 7,90 €. Kuoriva granaattiomenanaamio. Korres 75 ml 29 €. Rasvoittuvalle ja sekaiholle.
Kosteuttava naamio värjätyille hiuksille. flora siberica 200 ml 7,90 €. Kuoriva granaattiomenanaamio. Korres 75 ml 29 €. Rasvoittuvalle ja sekaiholle. Valmistajat © Valmistajat
Hiuspohjan kuorintaan. Kotihoitoon Kérastase fusio-scrub 250 ml 45,50 €.
Hiuspohjan kuorintaan. Kotihoitoon Kérastase fusio-scrub 250 ml 45,50 €. Valmistaja © Valmistaja
Kuivaa hiukset oikein. Imukykyinen Lisse Luxe mikrokuitupyyhe, Aquis. 37 €.
Kuivaa hiukset oikein. Imukykyinen Lisse Luxe mikrokuitupyyhe, Aquis. 37 €. Valmistaja © Valmistaja

Tiedustelut: Rebel Helsinki, 040 777 1207

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 9/19 ja sitä on muokattu 13.10.2023 klo 12:55

Lue myös Anna.fi: Miksi yhdelle kasvaa pitkä tukka ja toisen hiusten kasvu tyssää olkapäille? Hiustutkija kertoo, mikä vaikuttaa siihen, kuinka pitkäksi hiukset kasvavat

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X