Puhdistusöljyjen suosio kasvaa korealaisen kauneudenhoitotrendin mukana – Testasimme erilaisille ihotyypeille sopivia puhdistusöljyjä

Puhdistusöljyistä on tullut suosittuja korealaisen kauneudenhoidon trendin mukana. Testasimme neljää erilaista puhdistusöljyä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Puhdistusöljyistä on tullut suosittuja korealaisen kauneudenhoidon trendin mukana. Testasimme neljää erilaista puhdistusöljyä.
(Päivitetty: )
Teksti: Marjo Nevala

Minkälainen ihonpuhdistusaine sopii parhaiten minun iholleni? Hyvä kysymys, sillä nykyään on olemassa paljon erilaisia ihonpuhdistusaineita: geelejä, maitoja, vaahtoja, öljyjä, saippuoita, jopa vesiä.

Jos tunnet itsesi epävarmaksi ja kaipaat apua, kysy asiantuntevalta myyjältä tai kosmetologilta. Asiantuntija voi suositella sinulle vaikka puhdistusmaitoa, mutta sinä itse tiedät parhaiten, miltä aine tuntuu ihollasi ja miten se ihosi puhdistaa.

Puhdistusöljyt sopivat erilaisille ihotyypeille

Puhdistusöljyistä on tullut suosittuja korealaisen kauneudenhoidon trendin mukana. Ne sopivat erilaisille ihotyypeille. Puhdistusöljy hierotaan yleensä kuivalle iholle, jolle lisätään sen jälkeen vähän vettä, hierotaan lisää, jolloin öljy muuttuu maitomaiseksi. Iholta maitomainen öljy liuottaa pois talin, ilmansaasteet ja muun lian.

Vierastin itse pitkään öljypuhdistusta. Kuvittelin, että öljyn huuhtominen pois kasvoilta vedellä kuivattaisi ihoani entisestään. Ennakkoluulo osoittautui vääräksi. Nyt rakastan öljypuhdistusta. Testasimme neljää erilaista puhdistusöljyä.

1. Sothys multi-action cleansing oil / 43 e

Kuivalle iholle levitettävä puhdistusöljy tuoksuu miedosti vaniljalta. Öljy levittyy hyvin pehmeästi iholle ja muuttuu maitomaiseksi, kun siihen lisää muutaman tipan vettä. Ihon se puhdistaa erittäin hyvin, vaikka kasvoilla olisi meikkivoiteen lisäksi poskipunaa ja aurinkopuuteria.

Silmämeikkikin puhdistuu, ainoastaan jotain vedenpitävää ripsiväriä puhdistusöljy ei vienyt täysin mukanaan. Kun öljyn lopuksi huuhtelee kasvoilta pois lämpimällä vedellä, jää iho pehmeäksi ja tuntuu joustavalta.

Testaaja: Marjo 59.

Meikinpuhdistusöljyt

Valmistajat

2. Elizabeth Arden Ceramide replenishing cleansing oil / 30 e

Talvikuiva keski-ikäinen ihoni pitää tästä puhdistusöljystä: se ei kuivata ihoa, mutta ei myöskään jätä öljyiseksi. Meikit se puhdistaa helposti ja varmasti.

Vaikka iho tykkää, käytössä on pari hankaluutta. Tätä puhdistusöljyä pannaan kuivalle iholle. Usein putsaan kasvot suihkussa – ja yhtä usein kastelin kasvoni ennen kuin muistin puhdistaa ne.

Pumppua pitää käyttää varoen, ettei se roiski. Tuotteen tuoksu on hiukan tunkkainen.

Testaaja: Sanna 52.

3. Eau Thermale Avène XeraCalm A.D. Lipid-Replenishing Cleansing Oil / 21 e

Öljy sopii kaikille. Puhdistusöljy on tarkoitettu kuivalle, kutisevalle iholle. Käytetään suihkussa tai kylvyssä. Tuote ei siis ole oikea pelkkään iltaiseen meikinpoistoon kasvoilta.

Painallus tai kaksi öljyä vaahdotetaan kosteissa käsissä ja levitetään kasvoille ja vartalolle. Tuote ei ole niin öljyinen kuin aiemmat käyttämäni tuotteet. Iso pullo (400 ml) on tukeva.

Käytän pullon loppuun ihoa kuivattavana talvikautena. Lempituotetta tästä ei tullut.

Testaaja: Riitta, 59.

Puhdistusöljyt

Valmistajat

4. Whamisa cleansing oil / 31,90 e

Helposti kuivava ihoni karsastaa kasvojen pesuun tyrkytettyjä saippuoita, joiden jäljitä naama tuntuu usein hiekkapaperilta. Öljypohjainen  ja rypsiöljynvärinen  pesuaine vaikutti turvallisemmalta vaihtoehdolta.

Ei suotta: helposti levittyvä öljy jätti posket pehmoisemmiksi kuin ihoa armotta kuivattavat saippuat.

Päivittäiseen käyttöön en silti tohtisi pesuöljyä ottaa, en ainakaan talvella, jolloin viima koettelee muutenkin kuivuudelle herkkää ihoa.

Testaaja: Matti 39.

Juttu on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 2/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X