Jätkät puikoissa – Miehet innostuivat käsitöistä ja tekevät käsityökirjoja

Markus Haakana on helsinkiläinen copywriter, jonka neulomisharrastus alkoi seitsemän vuotta sitten. Nykyään hän neuloo koko nelihenkisen perheensä kaikki neulevaatteet.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Markus Haakana (oik.) haluaa kannustaa kaikkia miehiä neulomaan.

Markus Haakana on helsinkiläinen copywriter, jonka neulomisharrastus alkoi seitsemän vuotta sitten. Nykyään hän neuloo koko nelihenkisen perheensä kaikki neulevaatteet.
(Päivitetty: )
Teksti:
Eeva Tala

Käsityöbuumille ei näy loppua. Tämä näkyy uusissa kotimaisten käsityökirjojen määrässäkin: Pirjo Iivosen Jämälankasukat, Sarita Kotkavalkaman Vilukissan sukka-aarre, Hanne Piiraisen Koko perheen villasukat, Johanna Meriläisen Virkatut huivit, Merja Ojanperän Kauneimmat neuleet, Tiina Kuun Tuhansien villasukkien maa, Marttojen parhaat villasukat

Myös miehet ovat innostuneet tekemään käsitöitä ja niistä kertovia kirjoja. Markus Haakana on helsinkiläinen copywriter, jonka neulomisharrastus alkoi seitsemän vuotta sitten. Nykyään hän neuloo koko nelihenkisen perheensä kaikki neulevaatteet.

”Haluan innostaa kaikkia miehiä ja poikia neulomaan, koska se on yksinkertaisesti älyttömän rentouttavaa ja antoisaa puuhaa.”

Haakanan Jätkä neuloo -kirjan ohjeilla kuka tahansa mies oppii neulomaan erilaisia kaulaliinoja ja pipon. Lisäksi neulovat miehet kertovat kirjassa neuleharrastuksestaan.

”Miehet ovat nyplänneet Raumalla kautta aikojen”

Raumalainen opettaja Tarmo Thorström lähestyy Moderni pitsinnypläys -kirjassaan nypläystä ennakkoluulottomasti. Eri materiaaleja kokeillen syntyy aivan uudenlaisia töitä: koruja, heijastimia, riippumattoja, muotokuvia.

”Miehet ovat nyplänneet Raumalla kautta aikojen. 1700-luvulta lähtien nypläys on ollut täällä tärkeä elinkeino. Esimerkiksi jotkut merimiehet nypläsivät talvisaikaan, jos muuta työtä ei ollut”, Thorström kertoo.

Tarmo Thorström Suomen Kädentaidot -messuilla 15.–17.11.

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 10/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X