Näin pukeudut tyylikkäästi tuhlaamatta! Muuttuja-Riitta sai stylistiltä neuvot edulliseen arkityyliin – Katso kuvat!

Riitta Aaltonen huomasi, että markettien ja ketjuliikkeiden vaatteista saa yllättävän kivoja asukokonaisuuksia. Stylisti antaa niihin hyvät vinkit.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Riitta Aaltonen tuli Vivan muuttumis­päivään Vantaalta.

Riitta Aaltonen huomasi, että markettien ja ketjuliikkeiden vaatteista saa yllättävän kivoja asukokonaisuuksia. Stylisti antaa niihin hyvät vinkit.
Teksti: Anneli Leppänen

Kauniiseen arkityyliin löytyy asuja ja asusteita pienelläkin rahalla. Markettien ja vaateketjujen valikoimissa on ajanhenkisiä perusvaatteita, joista saa helposti nuorekkaita asukokonaisuuksia kaikenikäisille.

Myös materiaalit yllättävät positiivisesti: luomupuuvillaa, viskoosia, villaa.

”Olen kyllä joskus hankkinut ketjuliikkeistä tai marketeista vaatteita samalla, kun olen tehnyt ruokaostoksia ja löytänyt hyviä oloasuja, farkkuja ja t-paitoja”, kertoo eläkkeellä oleva Riitta Aaltonen, 79.

Riitta ennen muuttujapäivää.

Riitta ennen muuttujapäivää. © Tommi Tuomi/Otavamedia

”Pukeutumisessa panostan aina laadukkaisiin ja värikkäisiin vaatteisiin, joita löytyy pikkuliikkeistä. Tunnen tyylini. Kuvauksissa hämmästyin, miten hyviltä minulla näyttivät vaatteet, joita en olisi itse ikinä tullut valinneeksi. Lisäksi ne tuntuivat myös päällä mukavilta”, Riitta sanoo.

Arkityyliin potkua väreistä

Muuttujapäivän kuvausvaatteissa on lämmin väritys ja muodikas, vähän reilumpi mitoitus. Kankaat ovat joustavia ja laskeutuvat kauniisti vartalolla. Väljillä neuleilla, laukuilla, tennareilla ja nilkkureilla tyyliin tulee sopivasti nuorekkuutta ja ajanhenkeä.

Riitta viihtyy parhaiten housuissa, joissa on korkea vyötärö ja alaspäin kapeneva lahje. Joustava vyötärö antaa myöten, eikä ahdista istuessa.

Hän ihastelee kuvauksiin valittua mintunvihreää housupukua.

”Housupuku näyttää nuorekkaalta. Se on niin erilainen asu, mitä olen tottunut käyttämään. Mintunvihreä ja terrakotta ovat myös hyvät yhdessä. Väriparista tulee kunnolla potkua”, Riitta pohtii.

Edullisia yhdistelmiä

Kesäisin Riitta käyttää mielellään mekkoja ja niiden alla housuja. Maksimekot näyttävät hänen yllään myös hyviltä, koska hän on yli 165 senttiä pitkä.

Mekkoja voi käyttää myös talvella paksujen sukkahousujen, nilkkureiden ja neuleiden kanssa.

”Sininen rimpsumekko aluksi vähän epäilytti. Se näytti henkarilla roikkuessa ihan navettamekolta. Päällä se olikin mitä parhain vaate! Tunsin itseni siinä hyvin naiselliseksi. Sivutaskut olivat kivat yksityiskohdat”, Riitta kertoo kuvausten jälkeen.

Riitta hämmästyi, miten kivoja yhdistelmiä voi saada edullisista vaatteista.

”Muuttujapäivä antoi hyviä ideoita pukeutumiseen. Normiarjessa kannattaisi kyllä ottaa tyylitajuinen kaveri mukaan vaateostoksille.”

Säännöistä viis

Yllätyksellisyys on vaatteiden yhdistelyssä valttia. Pitkän juhlahameen kanssa voi hyvin pukea ylisuuren ja rouhean neuleen. Rajojen rikkominen tekee kokonaisuudesta aina kiinnostavamman.

Yllätyksellisyys on vaatteiden yhdistelyssä valttia. Pitkän juhlahameen kanssa voi hyvin pukea ylisuuren ja rouhean neuleen. Rajojen rikkominen tekee kokonaisuudesta aina kiinnostavamman. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Pooloneule 40 €, Lindex. Vekkihame 30 €, London Fog. Olka­laukku 25 €, Lindex. Nilkkurit 80 €, London Fog.

Minttu raikastaa

Kevään housupuvut ovat väreiltään heleitä ja mitoitukseltaan reiluja. Terrakotan ja mintun yhdistelmä tuo nuorekasta raikkautta Riitan kasvoille. Pitkään bleiseriin sopivat kapealahkeiset housut.

Kevään housupuvut ovat väreiltään heleitä ja mitoitukseltaan reiluja. Terrakotan ja mintun yhdistelmä tuo nuorekasta raikkautta Riitan kasvoille. Pitkään bleiseriin sopivat kapealahkeiset housut. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Bleiseri 60 € ja housut 50 €, Ellen Tracy. Puuvillaneule 30 €, Lindex. Tennarit 20 €, Noixx. Laukku 20 €, Noixx. Kaula­koru kirpputorilta.

Menomekko rimpsuilla

Pitkät mekot mielletään kesävaatteiksi, mutta niitä voi pitää myös talvella paksujen sukkahousujen ja nilkkureiden kanssa. Mekossa on sivulla taskut, joihin on kiva sujauttaa kädet.

Pitkät mekot mielletään kesävaatteiksi, mutta niitä voi pitää myös talvella paksujen sukkahousujen ja nilkkureiden kanssa. Mekossa on sivulla taskut, joihin on kiva sujauttaa kädet. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Mekko 60 €, Jackpot. Neule­takki 35 €, London Fog. Nilkkurit 60 €, mywear. Kaulakoru 13 €, KappAhl.

Hyvä uniformu

Pitkä neuletakki tekee puetun näköiseksi ja siihen voi yhdistää melkein mitä vain. Ruskea ja sininen sopivat hyvin yhteen.

Pitkä neuletakki tekee puetun näköiseksi ja siihen voi yhdistää melkein mitä vain. Ruskea ja sininen sopivat hyvin yhteen. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Neuletakki 30 €, mywear. Hihaton kuvio­pusero 20 €, House. Farkut 30 €, mywear. Korvakorut 10 €, Glitter. Laukku 30 €, mywear. Rannerengas 20 €, Glitter. Nilkkurit 60 €, mywear.

Liivi lämmittää

Ylisuuri neuleliivi toimii hyvin kerrospukeutumisessa ja sen alle sopii kapealinjainen alaosa. Neule on ohut ja kevyt, joten se mahtuu hyvin takin alle. Poolo korvaa kaulahuivin.

Ylisuuri neuleliivi toimii hyvin kerrospukeutumisessa ja sen alle sopii kapealinjainen alaosa. Neule on ohut ja kevyt, joten se mahtuu hyvin takin alle. Poolo korvaa kaulahuivin. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Neuleliivi 40 €, Holly & Whyte. Kasmirkuvioinen trikoo­paita 20 €, Holly & Whyte. Terrakotan väriset housut 20 €, House. Nilkkurit 80 €, London Fog. Laukku, 20 €, Reserved.

Kiilto lisää juhlavuutta

Kokonaisuudesta tulee mielenkiintoisempi, kun yhdistelee eri materiaaleja keskenään. Menoasuksi sopii nahkajakku ja pikkuruutuhousut. Se saa ripauksen juhlavuutta kiiltävästä röyhelöpaidasta.

Kokonaisuudesta tulee mielenkiintoisempi, kun yhdistelee eri materiaaleja keskenään. Menoasuksi sopii nahkajakku ja pikkuruutuhousut. Se saa ripauksen juhlavuutta kiiltävästä röyhelöpaidasta. © Tommi Tuomi/Otavamedia

Satiinipaita 35 €, Holly & Whyte. Ruutuhousut 25 €, House. Nilkkurit 80 €, London Fog. Tekonahkajakku 50 €, House.

Hiukset: kampaaja Anna Olenius/ Piece of Hair 09 42412072. Meikki: meikkitaiteilija Haije Sundqvist 050 350 5172. Meikkikuva: Paita 35 €, Lindex. Tiedustelut: Ellen Tracy, mywear/K-Citymarket.fi, Glitter.fi, Holly & Whyte/Lindex 020 1422 491, House, Jackpot, London Fog/Prisma.fi, KappAhl 044 4335264, Noixx/Tokmanni 020 728 539, Reserved.fi

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 1/21.

Lue myös: Näin se käy: Rento, mutta silti skarppi pukeutumistyyli miehelle

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X