Joogaohjaaja ja kuvittaja Meri Mort hoitaa terveyttään kuun ja kuukautiskiertonsa mukaan: ”Ovulaation ja täysikuun aikaan olen täynnä luomisvoimaa!”

Joogaohjaaja ja kuvittaja Meri Mort ylistää kuukautisia ja naiseuden voimaa. Hän suosii sattvista ruokavaliota ja toivoo pääsevänsä seikkailemaan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Joogaohjaaja ja kuvittaja Meri Mort ylistää kuukautisia ja naiseuden voimaa. Hän suosii sattvista ruokavaliota ja toivoo pääsevänsä seikkailemaan.
(Päivitetty: )
Teksti: Linda Martikainen

Joogaohjaaja ja kuvittaja Meri Mort ylistää naiseuden voimaa.

”Hoidan terveyttäni kuun kierron ja kuukautiskiertoni mukaan. Kun kuukautiseni ovat tulossa, tyhjennän kalenteria. Ovulaation ja täysikuun aikaan olen taas täynnä luomisvoimaa!

Haluan pyyhkiä kuukautisten ympäriltä kaiken negatiivisuuden. Niitä ei pidä turruttaa eikä hävetä. Kivut ovat merkki siitä, että pitää esimerkiksi levätä enemmän. Se on kehon viisas tapa viestiä.

Uusi kirjani Lumoava nainen – Tunne villi voimasi (Otava) käsittelee naiseuden syklejä ja sisaruuden voimaa. Koin voimakkaan naiseuden aallon, kun täytin 30 vuotta.”

Vegaaninen ruoka parasta terveysruokaa

Parasta terveysruokaa on yksinkertainen, tuoreista raaka-aineista tehty vegaaninen ruoka. Rakastan kvinoaa, suomalaisia luomuporkkanoita sekä korkealaatuista oliiviöljyä. Olen ollut kasvissyöjä jo 20 vuotta ja nykyään olen myös 95-prosenttisesti vegaani.

Salainen paheeni on minttusuklaa! Tykkään kyllä myös mojitosta hyvässä seurassa. Vaikka olen joogaopettaja, en pidättäydy nautinnosta!

Vatsani voi hyvin kun syön säännöllisesti, enkä kovin mausteista tai kylmää ruokaa. En käytä sipulia, sieniä, enkä valkosipulia.

Suosin yksinkertaista, maistuvaa, sattvista ruokavaliota, jollaista joogit perinteisestikin käyttävät. Sattvisessa ruokavaliossa ei syödä vaikeasti sulavaa tai ilmaa vatsaan tuottavaa ruokaa.

”Valitsen mielekkäitä kokemuksia”

Torjun stressiä halailulla ja hauskanpidolla! Viime vuonna aloin tehdä töitä vähemmän, mutta laadukkaammin. En suostu kaikkeen, vaan valitsen mielekkäitä kokemuksia, jotka vievät minua oikeaan suuntaan.

Nukun yöni yleensä hyvin. Ne aamuyön tunnit, kun muu maailma nukkuu, ovat taianomaisia ja täynnä luovuutta. Täydenkuun aikaan valvon usein pitkin yötä.

Parasta minussa on idearikkaus ja muiden kannustaminen. Olen myös avaramielinen ja uskallan leikkiä, enkä pelkää käsitellä tabuaiheita.

”Rakastaminen on helppoa, kun sitä harjoittaa jatkuvasti”

Osoitan rakkauttani vuolaasti. Lähettelen aviomiehelleni viestejä pitkin päivää ja tykkään halata ihmisiä. Joogaohjauksessa käytän usein helliä sanoja ja kutsun oppilaitani rakkaiksi. Rakastaminen on helppoa, kun sitä harjoittaa jatkuvasti.

65-vuotiaana haluan olla terve, iloinen ja notkea joogi niin mieleltäni kuin keholtanikin.

Haluan kuolla siten, että olen elänyt värikkään, rakkaudentäyteisen ja seikkailurikkaan elämän. Mitä sitä muuta voi pyytää?

Mottoni on: Hengitä, ole rohkea ja luova!

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Kotilääkärissä 1/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Kotilääkäri-lehti

X