Elokuva-arvio: Aika jonka sain -draaman ohjasi kotimaisen elokuvan väriläiskä ja toisintekijä Tuukka Temonen

Aika jonka sain kertoo halvaantuvasta kilparatsastajasta Jaanasta panemassa kampoihin vaikeuksille.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Olga Temonen elokuvassa Aika jonka sain.

Aika jonka sain kertoo halvaantuvasta kilparatsastajasta Jaanasta panemassa kampoihin vaikeuksille.
Teksti:
Jussi Karjalainen

Aika jonka sain (2019) kertoo halvaantuvasta kilparatsastajasta Jaanasta panemassa kampoihin vaikeuksille. Ohjaaja on ex-Apulanta-muusikko Tuukka Temonen, kotimaisen elokuvan väriläiskä ja toisintekijä. Punkkareiden tee se itse -työtapaa havaitsee vielä tässä katastrofaalisessa draamaelokuvassa.

Koulutuksella Temonen olisi kyllä saanut työkalupakkiinsa vahvistusta tarinarakenteisiin. Mutta ehkä pateettinen herttasarjamaisuus on aivan aiottua filmissä, joka vaikuttaa vahvasti Tuukka Temosen näyttelijäpuolison Olga Temosen aloitteelta.

Olga Temosen suoritus tosipohjaisena Jaana Kivimäkenä ja tavoite ratsastaa paralympialaisissa on paikoin koskettavaa työtä, mutta etenkin Jaanan hankala ensimmäinen puoliso (Sebastian Rejman) on lievästi sanoen epävakuuttava hahmo.

Teatteriensi-iltansa 13.3.2020 saanut draama oli koronan kovimmin koettelema elokuva, mutta yleisöpotentiaali on olemassa. Heppalaffoja ei ole tehty, on ollut vain pari ratsastelevaa yläluokan neitoa suomifilmeissä.

1/2

Aika jonka sain, tiistai 30.4. klo 21.00, MTV Sub

Lue myös: Korona sotki elokuvan julkaisun – Arjen niukkuudessakin Olga ja Tuukka Temosen erilaiset luonteet kannattelevat parisuhdetta: Kun toinen huolehtii ja kantaa vastuuta, toinen rauhoittelee

X