Olga Temosta uhkasi 15 000 euron sähkölasku – Sitten hän alkoi vähentää sähkönkulutusta: ”Näinhän meidän olisi pitänyt aina ajatella”

Kun näyttelijä Olga Temonen havahtui siihen, että sähkön hinta hyppäsi korkealle, hän päätti ottaa talven haasteena ja testata, miten vähällä sähköllä voi elää.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Temoset asuvat yli 100-vuotiaassa talossa, jossa on noin 400 neliötä. Siinä on paljon lämmitettävää. ”Toisaalta tässä talossa voi asua lähes ilman sähköä. Haluan elää juuri näin, että lämmitän itse kotini ja kannan puuni”, Olga Temonen kertoo.

Kun näyttelijä Olga Temonen havahtui siihen, että sähkön hinta hyppäsi korkealle, hän päätti ottaa talven haasteena ja testata, miten vähällä sähköllä voi elää.
(Päivitetty: )
Teksti:
Marja Aalto

Viime kesän lopulla Olga Temosen pikkusisko kysyi Temosten sähkösopimuksen hintaa. Ensin Olga Temonen oli ihmeissään. Seuraavalla viikolla todellisuus jysähti vastaan. Kotiin tuli ilmoitus, että Temosten sähkön hinta pomppaa 34 senttiin kilowattitunnilta.

”Se on ihan hirveän paljon! Olin kyllä noteerannut, että sähkölasku oli noussut jo keväällä, kun se nousi 16 senttiin, mutta kiireiden keskellä olin vain maksanut sen”, Olga kertoo.

Vasta silloin hän huomasi, että ympärillä kohistiin sähkön hinnasta – aiheesta, johon juuri kukaan ei ollut paneutunut aiemmin.

Näyttelijänä, tuottajana ja nykyään myös pizzerian pitäjänä tunnettu Olga ja hänen miehensä ohjaaja Tuukka Temonen asuvat kolmen lapsensa kanssa noin 400-neliöisessä vanhassa maalaistalossa Iitissä. Tällaisessa kodissa on paljon kuutioita lämmitettävänä.

Tilaa Seura ja jatka lukemista

Tämä artikkeli on tilaajille varattua maksullista sisältöä.

Tilaa Seura Kirjaudu

X