Tanskalainen Baest lähtee kiertueelle – dokumentti seuraa, kuinka innostus ja rockelämän realiteetit ajautuvat törmäyskurssille

”Vuohenpää on satanistinen symboli. Pitää tehdä satanistisia juttuja. Se kuuluu asiaan”, kertoo Baest-rumpali dokumentissa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Dokumentti Baest – pedon perhe seuraa tanskalaista death metal -bändiä sen ensimmäisellä isolla ulkomaankiertueella.

”Vuohenpää on satanistinen symboli. Pitää tehdä satanistisia juttuja. Se kuuluu asiaan”, kertoo Baest-rumpali dokumentissa.
Teksti:
Arto Pajukallio

Tanskalainen death metal -bändi Baest (alkujaan Bæst) on lähdössä ensimmäiselle pidemmälle ulkomaankiertueelleen. Rumpali Sebastian Abildsten esittelee tyttöystävälleen bändin valokuvia, joista ensimmäisessä kaivetaan vuohenpäitä maasta.

”Vuohenpää on satanistinen symboli. Pitää tehdä satanistisia juttuja. Se kuuluu asiaan”, kertoo soittaja hymyssä suin.

Perheet ja tiineet tyttöystävät jäävät kotiin, kun porukka pakkautuu keikkapakuun, jossa kaikki myös nukkuvat kiertueen ajan. Silti muusikot tuskin pysyvät nahoissaan, kun pääsevät kiertämään, soittamaan ja ryyppäämään, kuten jaksavat iloluontoisesti hehkuttaa.

Neliosainen dokumentti seuraa kiertuetta. Liikkeelle lähdetään rockelämän kliseiden mukaisesti siviilielämän vastuita ja velvollisuuksia väistellen, mutta piankos vilpitön innostus ja rockelämän realiteetit ajautuvat törmäyskurssille. Jo toisessa jaksossa myös kiertueporukan rivit rakoilevat.

Ohjelma valmistui jo vuonna 2019, joten tietäväiset tietävät, miten Suomessakin esiintyneen bändin tarina jatkui.

Baest – pedon perhe, maanantai 20.5. klo 23.35, Teema & Fem

Lue myös: Seksikäs-Suklaa lähti sukunsa juurille – Lähiöbotox: African Metal Tour kertoo hänen yhtyeensä Afrikan kiertueesta

X