Seksikäs-Suklaa lähti sukunsa juurille – Lähiöbotox: African Metal Tour kertoo hänen yhtyeensä Afrikan kiertueesta

Seksikäs-Suklaa ja hänen yhtyeensä Lähiöbotox tekivät kiertuematkan Angolaan. Dokumentoitu reissu poiki kuusiosaisen dokumentin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Seksikäs-Suklaa ja hänen yhtyeensä Lähiöbotox tekivät kiertuematkan Angolaan. Dokumentoitu reissu poiki kuusiosaisen dokumentin.
Teksti:
Pekka Eronen

Luyeye ”Viki” Konssi, eli räppäri Seksikäs-Suklaa oli yhdeksänvuotias, kun lähti äidin ja sisarusten kanssa Angolasta sisällissotaa pakoon Suomeen. Ei siis ihme, että Lähiöbotoxin treenikämpillä on mietitty useammankin kerran, millaista olisi lähteä keikkareissuun Afrikkaan. 

Oona Tuukkasen dokumenttisarjassa tehdään unelmasta totta. Kaikki kuusi jaksoa esitetään putkeen.

Siis mikä Lähiöbotox? Viki ja Hanad Hassan eli Dosdela räppäävät keulilla, kun bändin metallimuusikot paiskivat aggressiivisesti menemään. Itä-Helsingin Roihupellossa vuonna 2018 perustettu kokoonpano ei ole vielä kaikelle kansalle tuttu, mutta sen tymäkkä yhdistelmä poliittista räppiä ja metallia on saanut innostuneen vastaanoton metallifestareilla. Genret, taustat ja kulttuurit yhdistyvät innostavasti ja lupia kyselemättä. 

Avausjakso menee taustoja kerratessa. Vasta loppuminuuteilla päästään Angolaan, jossa vilpitöntä Vikiä odottaa isä 20 vuoden tauon jälkeen.

Jatkossa, jo ennen ensimmäistä keikkaa, ovat tunteet vuoroin katossa, vuoroin pinnassa – ehkä katsojallakin. Vasta nelosjaksossa Saunan takana pärähtää Angolan yössä.

Lähiöbotox: African Metal Tour, torstai 19.3. klo 21.30, Teema & Fem

Lue myös: Seksikäs-Suklaa eli Luyeye Konssi paljastaa: ”Karaokessa laulan täysillä Kemiaa-biisin”

X