Jere Hietala perehtyy Afrikassa salametsästyksen syihin – kolmiosainen dokumentti seuraa matkaa

Ensimmäisessä Jere Hietala – Salametsästäjien jäljillä -sarjan jaksossa keskustellaan luonnonsuojelualueiden johtohenkilöiden, puistonvartijoiden ja erään salametsästäjän kanssa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Jere Hietala on toimittaja, kuvaaja, turvallisuusalan asiantuntija ja vannoutunut eläintensuojelija.

Ensimmäisessä Jere Hietala – Salametsästäjien jäljillä -sarjan jaksossa keskustellaan luonnonsuojelualueiden johtohenkilöiden, puistonvartijoiden ja erään salametsästäjän kanssa.
Teksti:
Pertti Avola

Jere Hietala on toimittaja, kuvaaja, turvallisuusalan asiantuntija ja vannoutunut eläintensuojelija. MTV3:n kolmiosaisessa sarjassa Hietala tarkastelee salametsästystä Afrikassa. 

Ensimmäisessä jaksossa Hietala kiertää Etelä-­Afrikkaa ja keskustelee luonnonsuojelualueiden johtohenkilöiden, puistonvartijoiden ja lopulta myös erään salametsästäjän kanssa. Lopputulema Etelä-Afrikasta on selkeä: vaikka rotuerottelun päättymisestä on jo aikaa, on mustien asema maassa niin kehno, että se ajaa ihmisiä salametsästykseen pelkän selviytymisen takia. 

Yksityiset safariyrittäjät keräävät rahaa, mutta luonnonsuojelun resurssit ovat huonot. Huonosti palkatut puistonvartijat tekevät työtään henkensä kaupalla, sillä salametsästäjien takana on järjestäytynyt rikollisuus ja salametsästäjillä automaattiaseet. 

Erityisesti vaarassa ovat norsut ja enää harvalukuiset sarvikuonot, koska norsunluu ja sarvikuonojen sarvet ovat salakaupassa kovaa valuuttaa. 

Hietala päättelee ohjelman lopuksi, että kaikessa on kyse ihmisen ahneudesta. Onhan se niinkin, mutta ennen kaikkea on kyse maailmassa vallitsevasta järkyttävästä epätasapainosta rikkaiden ja köyhien välillä.

Jere Hietala – Salametsästäjien jäljillä, keskiviikko 22.5. klo 21.00, MTV3

Lue myös: Reportaasi: Sumuisten vuorten gorillat taistelevat uhanalaisina elintilastaan – Näin Päivi Lipponen toteutti pitkäaikaisen unelmansa Ugandassa

X