Lidian autossa -draamasarja pyrkii tekemään läpileikkauksen Ukrainan kansasta tässä ja nyt

Lidian autossa -sarjassa psykologi matkustaa autollaan halki sodan repimän kotimaansa. Kussakin jaksossa hän saa kyytiläisen, joka kertoo oman tarinansa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Lidian autossa perustuu tositapahtumiin ja sijoittuu sodan runtelemaan Ukrainaan.

Lidian autossa -sarjassa psykologi matkustaa autollaan halki sodan repimän kotimaansa. Kussakin jaksossa hän saa kyytiläisen, joka kertoo oman tarinansa.
Teksti:
Henri Waltter Rehnström

Lidian autossa -sarjan konsepti on koukuttava. Ukrainalaissarja kertoo psykologi Lidiasta (Anastasia Karpenko), joka matkustaa autollaan halki sodan repimän kotimaansa. Jokaisessa jaksossa hän saa aina uuden kyytiläisen, jonka kautta kerrotaan riipaiseva tarina. Lidia pyrkii parhaansa mukaan auttamaan kyyditettäviään, mutta hänellä on myös omat ongelmansa selvitettävänään.

Aloitusjakson perusteella voisi sanoa, että luvassa on hyvinkin vaikuttavan tuntuinen sarja. Kymmenen jakson aikana pyritään tekemään jonkinlainen läpileikkaus Ukrainan kansasta tässä ja nyt. Miten sota on heihin vaikuttanut ja miten he järjestävät elämänsä maailmanpalon keskellä?

Ensimmäisessä jaksossa Lidia saa kyytiinsä nuoren naisen, joka on menossa tapaamaan siskoaan. Heidän välinsä ovat poikki. Saavatko he sovittua asiansa ennen kuin sota tulee väliin?

Lidian autossa on toteutettu yhteiseurooppalaisena tuotantona. Mukana on televisioyhtiöitä useista eri maista, myös Yle Suomesta.

Lidian autossa, tiistai 2.4. klo 21.45, Teema & Fem

Lue myös: Ulkolinja: Ukrainan naiset -dokumentissa ukrainalaiset naiset kertovat koskettavasti sodan järkyttävistä tapahtumista

X