Maria Ylipää viettää kesää musiikin merkeissä: ”Teen yleensä aika vähän juontajan töitä, mutta tähän pyyntöön tuntui luontevalta vastata myöntävästi”

Maria Ylipää juontaa Mirjam Helin -laulukilpailun, joka viettää 40-vuotisjuhlavuottaan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

”Osaan myös kieltäytyä töistä kesäisin, sillä perheellisenä priorisoin aina yhteisen lomamme", sanoo Mirjam Helin -laulukilpailun juontava Maria Ylipää.

Maria Ylipää juontaa Mirjam Helin -laulukilpailun, joka viettää 40-vuotisjuhlavuottaan.
Teksti:
Anu Räsänen

Uudistetun laulukilpailun juontajana on ollut alkueristä saakka näyttelijä-laulaja Maria Ylipää. Mirjam Helin -laulukilpailu viettää 40-vuotisjuhlavuottaan, minkä kunniaksi kilpailun ilmettä on nykyaikaistettu. Tänä vuonna esimerkiksi kaikki laulajat sukupuolesta riippumatta ovat kilpailleet samassa sarjassa.

Ylipää juontaa myös finaalin.

“Teen yleensä aika vähän juontajan töitä, mutta tähän pyyntöön tuntui luontevalta vastata myöntävästi, sillä musiikki on aina ollut minulle tärkeä asia”, Ylipää sanoo.

”Aloitin viulun soiton viisivuotiaana. Teatterikorkeakoulussa viulu jäi sivuun ja pääinstrumentikseni vaihtui laulu.”

Ylipää erikoistui näyttelijäopinnoissaan musiikkiteatteriin, ja lisäksi hän opiskeli laulua sekä yksityisopetuksessa että kursseilla muun muassa Kööpenhaminassa ja New Yorkissa.

Maria Ylipää nähdään kesällä musiikkikeikoilla

Keväällä Ylipää julkaisi yhdessä Emma Salokosken kanssa levyn Kauniita piikkejä, ja duo esiintyy kesän mittaan Joroisten musiikkipäivillä, Turun musiikkijuhlilla ja Viapori Jazzissa.

Lisäksi Ylipää nähdään Kuhmon kamarimusiikki -festivaaleilla. Tv- tai elokuvakuvauksia hänen kalenterissaan ei tänä kesänä poikkeuksellisesti ole.

”Audiovisuaalinen ala on niin kriisissä, että sen alan duuneja ei nyt ole ollenkaan samalla lailla kuin yleensä.”

Mirjam Helin -laulukilpailu 2024: Finaali, keskiviikko 12.6. klo 20.00, Teema & Fem

Lue myös: Näyttelijä Maria Ylipää selätti häpeän ja ylitti kielihaasteen – ”Alussa piti vain uskaltaa puhua”

X