Olet mitä syöt -ohjelman vetäjä Pippa Laukka: ”Ei keskitytä ulkonäköön tai painoon vaan puhutaan hyvinvoinnista ja kokonaisvaltaisesta elämäntaparemontista”

Olet mitä syöt -sarjan uudella kaudella erään näyttelijän jääkaapista löytyy kissanruokaa – vaikka hänellä ei edes ole kissaa!

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Olet mitä syöt -ohjelman vetäjän Pippa Laukan mielestä ihmisen jääkaappiin kurkistaminen on vähän kuin kurkistaisi hänen sisäänsä.

Olet mitä syöt -sarjan uudella kaudella erään näyttelijän jääkaapista löytyy kissanruokaa – vaikka hänellä ei edes ole kissaa!
Teksti:
Anu Räsänen

Olet mitä syöt -ohjelma jatkuu, ja sen puikoissa nähdään jo kuudennen kautensa aloittava Pippa Laukka.

”Tämä on kivaa työtä, koska yhteistyö päähenkilöiden kanssa antaa minulle niin paljon. Nautin aina eniten siitä, kun saan auttaa ihmisiä onnistumaan ja voimaan hyvin”, Laukka sanoo.

Laukka iloitsee myös siitä, miten Olet mitä syöt on elinkaarensa aikana kehittynyt.

”Olemme tietoisesti muuttaneet ohjelmaa siihen suuntaan, että siinä ei keskitytä ulkonäköön tai painoon vaan puhutaan hyvinvoinnista ja kokonaisvaltaisesta elämäntaparemontista”, Laukka sanoo.

”Pelkkä laihduttaminen harvoin tuottaa hyvinvointia ja terveyttä, eikä se nykyisin yleensä ole ensisijainen tavoite. En edes muista, milloin ohjelmassa olisi viimeksi ollut päähenkilö, joka olisi pyytänyt apua laihdutukseen.”

Saman ilmiön Laukka on huomannut päivätyössään lääkärinä. Hänen vastaanotolleen tullaan kyselemään terveysnevoja, koska jaksaminen ja elämänhallinta ovat hukassa ruuhkaisessa arjessa.

Tv-työnsä pohjalta Laukka tietää, että elämänhallinnan puute näkyy myös jääkaapissa. Eturivi täyttyy ravinneköyhistä välipaloista, ja hyllyn perillä piilottelee ties mistä ja milloin sinne päätyneitä purnukoita.

”Esimerkiksi näyttelijä Eero Herrasen kaapista löytyy tällä kaudella kissanruokaa. Kissaa hänellä ei ole.”

Olet mitä syöt, torstai 18.4. klo 20.00, MTV3

Lue myös: Nivelvaivat voivat helpottaa, kun syöt enemmän kasviksia – Näin neuvoo ravitsemusterapeutti

X