Antero Ruuhosen dokumentti Savotta vuodelta 1966 on kirpeä näyte Elävän arkiston valikoimista

Ylen Elävän arkistosta löytyvässä Savotta-dokumentissa metsurit paiskivat töitä ja iskevät korttia Suomessa, jota ei enää ole.

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Ylen Elävän arkistosta löytyvässä Savotta-dokumentissa metsurit paiskivat töitä ja iskevät korttia Suomessa, jota ei enää ole.
Teksti:
Pekka Eronen

Tuore Myrskyluodon Maija on kerännyt väkeä sakeasti elokuvateattereihin. Jos siinä satsataan näyttävyyteen ja palaviin tunteisiin, tahtoi Åke Lindman omassa 1970-luvun sarjassaan tavoittaa aidon ahvenanmaalaisuuden. Kannattaa kuunnella, kun Suomi-elokuvan legenda kertoo aiheesta itse Ylen Elävässä arkistossa.

Vaikka Ylen jakelu on monella tapaa uudistunut, on osoite yle.fi/aihe/elava-arkisto edelleenkin nostalgisen ihmisen aarreaitta. Sieltä löytyy mittava valikoima videoklippejä, äänitteitä, artikkeleita ja linkkejä ohjelmiin vuosikymmenten varrelta.

Elävästä arkistosta voi myös klikata Yle Areenan puolelle, ja katsoa vaikka vanhan Myrskyluodon Maijan kokonaan. Taikka sitten kuunnella Suomen entisten presidenttien puheita. Tai katsoa, kuinka tenniksen 8-vuotias suurlupaus Emil Ruusuvuori treenaa vuonna 2007. Hyvin kulkee.

Antero Ruuhosen dokumentti Savotta vuodelta 1966 on kirpeä näyte Elävän arkiston valikoimista. Metsurit paiskivat töitä ja iskevät korttia Suomessa, jota ei enää ole. Savukosken metsätyömaan maisemat Lapissa peittyivät seuraavana vuonna Lokan tekojärven alle.

Elävä arkisto: Savotta, perjantai 23.2. klo. 14.32, TV1

X