Body Hack -sarja saa omat murheet tuntumaan pieniltä – Sarjassa käydään maailman hurjimmilla kulmilla

Body Hack -seikkailusarjan kolmannella tuotantokaudella dokumentaristi Todd Sampson vierailee jälleen maailman pahimmissa kolkissa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

© Kew Media International Limited / Yle

Body Hack -seikkailusarjan kolmannella tuotantokaudella dokumentaristi Todd Sampson vierailee jälleen maailman pahimmissa kolkissa.
Teksti: Henri Waltter Rehnström

Aloitusjaksossa hän matkustaa Gazaan tarkkailemaan Israelin ja Palestiinan välistä ikuista konfliktia. Hän ei valitse puolia vaan pysyy sivustakatsojana.

Jakso sisältää hyvin voimakasta kuvamateriaalia, joka saattaa ahdistaa heikompia. Todd Sampson ei halua peitellä vaan näyttää sodan kasvot kaikessa kauheudessaan. Tarkoitus ei ole shokeerata, vaan saada katsojat ymmärtämään sodan mielettömyys ja julmuus.

Väkivaltaista kuvastoa vastakkain asettuu Sampsonin rauhallinen selostajanääni. Sampson ei paasaa, vaan toteaa. Hän analysoi välillä hyvinkin tarkkasilmäisesti tilanteita ja tapahtumia paikassa, jossa viha periytyy sukupolvelta toiselle.

Body Hack on länsimaalaiselle ihmiselle hyvin tärkeä katsomiskokemus. Sarjaa katsoessa omat murheet alkavat tuntua hyvin pieniltä. Seuraavissa osissa Sampson vierailee Etiopiassa ja Meksikossa.

Body Hack, tiistai 23.5. klo 21.50, TV2 

X