Dokumentti konkurssiin ajautuneesta Uros-teknologiayhtiöstä vei Susani Mahaduran hurjaan seikkailuun: ”Jännittävin ja pelottavin tarina, johon olen sukeltanut”

Susani Mahadura oli erittäin vähällä kieltäytyä dokumenttiprojektista.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

© C more

Susani Mahadura oli erittäin vähällä kieltäytyä dokumenttiprojektista.
Teksti: Anu Räsänen

”Ensimmäinen ajatukseni oli, että en missään nimessä lähde tekemään dokumenttia Uros-teknologiayhtiöstä, sillä en ole taloustoimittaja. Olen lama-ajan lapsi, ja kaikki rahaan, valtaan ja talouteen liittyvä on aina tuntunut minusta pelottavalta ja vieraalta”, Susani Mahadura kertoo.

”Sitten tajusin, että juuri siksi minun täytyy tehdä tämä. Kyllähän taloudesta on voitava puhua tavalla, joka saavuttaa kaikki ihmiset.”

Kolmiosaisessa dokumenttisarjassa jäljitetään näyttävästä nousukiidosta nopeaan konkurssiin ajautuneen Uroksen perustajaa Jyrki Hallikaista ja selvitetään, kuka hän oikeastaan on.

”Tämä on jännittävin, pelottavin ja hurjin tarina, johon olen sukeltanut”, Mahadura kuvailee.

Mahadura koki jännityksen hetkiä muun muassa Sveitsissä varakkaiden ihmisten asuttamassa Wolleraun­ ­kylässä, jossa Hallikaisella on talo.

”En ole missään törmännyt sellaiseen toimittajavihaan kuin Wolleraussa, kun kyselin Hallikaisen valokuva kädessäni naapureilta, tuntevatko he tätä tyyppiä. Siellä oli selvästi kirjoittamaton sääntö, että toimittajille ei puhuta. Oli mielenkiintoista ja jännittävää tajuta ­olevansa niin lähellä niin suurta valtaa.”

Uros – mobiiliruhtinaan tarina, C More

X