Elokuva-arvio: 15:17 Pariisiin -elokuvassa ammattimaisuus kärsii hieman, kun päähenkilöt näyttelevät itsejään

Clint Eastwoodin elokuva 15:17 Pariisiin kertoo tositarinan kolmesta miehestä, joiden urhea toiminta tekee heistä sankareita toiminnantäyteisellä junamatkalla.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Spencer Stone näyttelee itseään tositapahtumiin perustuvassa elokuvassa, jossa terroristit yrittävät iskeä junaan.

Clint Eastwoodin elokuva 15:17 Pariisiin kertoo tositarinan kolmesta miehestä, joiden urhea toiminta tekee heistä sankareita toiminnantäyteisellä junamatkalla.
Teksti: Pertti Avola

15:17 Pariisiin (The 15:17 to Paris) on yhdysvaltalainen draamaelokuva vuodelta 2018. Clint Eastwood on ohjannut yli 40 elokuvaa, mutta koskaan hänellä ei ole ollut erityistä linjaa. Eastwood tuntuu tehneen elokuvia sekalaisista aiheista, jotka häntä kulloinkin ovat syystä tai toisesta kiinnostaneet. Toisinaan hän tuntuu puoltavan konservatiivisia arvoja, toisinaan taas kritisoivan niitä – jopa samassa elokuvassa. 15:17 Pariisiin on hyvä esimerkki tästä. Se kertoo tositarinan kolmesta amerikkalaissotilaasta, jotka pysäyttivät terrori-iskun Pariisiin matkaavassa junassa. Eastwood kertaa tapahtuman ja pohjustaa sitä luomalla katsauksen sotilaiden aiempiin vaiheisiin.

15.17 Pariisiin ei ole Eastwoodin parhaita elokuvia, mutta ei se liioin ole yksioikoinen sankaritarina. Kuten usein Eastwoodilla, nytkin tarinan laskoksissa on tummia sävyjä, etenkin sotilaiden lapsuuden kuvauksessa, josta amerikkalainen unelma on aika kaukana. Elokuvaa rasittaa se, että sankarisotilaat esittävät siinä itseään. He eivät ole mitään näyttelijöitä ja sen kyllä näkee. Roolisuoritusten myötä muutenkin hieman nihkeästi kulkevaan elokuvaan tulee sellaista kömpelyyttä, jota Eastwoodin ohjaustöissä ei yleensä ole.

***

15:17 Pariisiin, lauantai 16.10. klo 21.00, SUB

X