Elokuva-arvio: Elokuvassa Room äiti ja poika elävät elämäänsä yhdessä huoneessa

Emma Donoghuen romaanin pohjautuva Room -draama pysyy kiinteänä ja kiinnostavana sekä kerrontansa että hyvien roolitöiden ansiosta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Pääosan Brie Larson on Roomin jälkeen tullut tutuksi Marvel-maailman supersankarihahmona Captain Marvelina.

Emma Donoghuen romaanin pohjautuva Room -draama pysyy kiinteänä ja kiinnostavana sekä kerrontansa että hyvien roolitöiden ansiosta.
Teksti: Pertti Avola

Irlantilaisohjaaja Lenny Abrahamsonin erikoisin elokuva lienee oudosta rockyhtyeestä kertova Frank (2014). Vuonna 2015 Abrahamson ohjasi Emma Donoghuen romaanin pohjalta pienimuotoisen draaman Room, joka pitää otteessaan kiitettävästi. Äiti ja poika elävät elämäänsä yhdessä huoneessa, jonne äiti on luonut lapselleen kiehtovan mielikuvitusmaailman. Mistä on kyse? Haluaako äiti rajoittaa poikansa liikkumista ulkomaailmassa vai onko hän itsekin jonkun vanki?

Abrahamson vie kuvion äärirajoille, ehkä hieman liiankin pitkälle, ennen kuin ratkaisu paljastuu. Silti draama pysyy kiinteänä ja kiinnostavana sekä kerrontansa että hyvien roolitöiden ansiosta.

Ehkä Roomin suurin ansio on kuitenkin se, että elokuva esitteli suurelle yleisölle aiemmin lähinnä tv-sarjoissa ja elokuvien sivuosissa nähdyn Brie Larsonin, joka saman tien nappasi Roomin äidin roolista parhaan naispääosasuorituksen Oscarin.

****

Room, pe 30.10. klo 21.00 Tv5

Lue myös: Elokuva-arvio: A Family Man – Täynnä aitoa tunnetta vailla siirappia

X