Elokuva-arvio: Koskettava tositarinaan pohjautuva Lion kertoo vanhemmistaan eksyneen Saroon tarinan

Saroo eksyy viisivuotiaana perheestään, päätyy katulapseksi Kalkuttaan ja lopulta Australiaan adoptioperheeseen. Elokuvaa tähdittää myös Nicole Kidman.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Dev Patel huomioitiin roolistaan Oscar-ehdokkuudella, joita koko elokuva sai yhteensä kuusi.

Saroo eksyy viisivuotiaana perheestään, päätyy katulapseksi Kalkuttaan ja lopulta Australiaan adoptioperheeseen. Elokuvaa tähdittää myös Nicole Kidman.
Teksti:
Milla Olkkonen-Lind

Australialais-brittiläinen draamaelokuva vuodelta 2016. Intian Khandwassa vuonna 1981 syntynyt Saroo Brierley eksyi pikkupoikana perheestään. Monen mutkan kautta hänet adoptoitiin Australiaan, jossa hän myöhemmin alkoi etsiä biologista äitiään, veljeään ja siskoaan. Brierley kirjoitti kokemuksistaan kirjan, jonka pohjalta syntyi Luke Daviesin käsikirjoittama ja Garth Davisin ohjaama Lion.

Dev Patel tuskailee hienosti aikuisena Saroona, joka alkaa muistaa yhä enemmän välähdyksiä lapsuudestaan. Menneisyys ei jätä häntä rauhaan, minkä saa kokea myös tyttöystävä Lucy (Rooney Mara). Muutaman hataran johtolangan avulla ei ole aivan helppoa löytää etsimäänsä Intian kokoisesta maasta. Samalla Saroo peittelee hankettaan kasvattivanhemmiltaan (Nicole Kidman ja David Wenham).

Todellinen tähti on Sunny Pawar, joka tulkitsee hienovaraisesti koko pikku-Saroon tunneskaalan. Hänen matkassaan Intiassa ehditään olla niin pitkään, että siirtymä Australiaan aloittaa hassusti ikään kuin uuden elokuvan. Katkos kuitenkin unohtuu pian, sillä tarinan tosipohjaisuus tekee siitä erityisen koskettavan.

****

Lion, maanantai, 20.12. klo 21.00, LIV

X