Elokuva-arvio: Sully – uroteko Hudson-joella perustuu tositarinaan

Tom Hanks tekee jälleen kerran luotettavaa työtä, nyt julkisuuden valokeilaan heitettynä tavallisena miehenä elokuvassa Sully – uroteko Hudson-joella.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Tom Hanks näyttelee elokuvassa Sully – uroteko Hudson-joella lentokapteeni Chesley ”Sully” Sullenbergeriä.

Tom Hanks tekee jälleen kerran luotettavaa työtä, nyt julkisuuden valokeilaan heitettynä tavallisena miehenä elokuvassa Sully – uroteko Hudson-joella.
Teksti: Pertti Avola

Sully – uroteko Hudson-joella on Clint Eastwoodille tyypillisesti varmaotteinen, hyvällä tavalla vanhanaikainen yksilötarina, jossa sankariteko ei ainoastaan tuo päähenkilölle kunniaa vaan myös raastaa häntä sisäisesti painajaisin ja mielikuvin. Puhumattakaan byrokratian rattaisiin joutumisesta.

Clint Eastwoodin ohjaajaprofiilissa on se kiintoisa piirre, ettei sitä oikeastaan ole. Eastwood tuntuu tekevän elokuvia aiheista, jotka häntä kulloinkin syystä tai toisesta kiinnostavat. Tosin viime vuosina hänen tuotannossaan on ollut yhteneväisyyttä: kolme elokuvaa erilaisista tosielämän arkisista sankareista. Niistä ensimmäinen kertoo lentokapteeni ChesleySully Sullenbergeristä, joka pelasti 155 ihmisen hengen laskeutumalla tammikuussa 2009 vioittuneella lentokoneella keskelle Hudson-jokea.

Eastwoodia on kiinnostanut se, kuinka juhlitusta sankarista voi yhtä nopeasti tulla syrjitty luopio. Sullylle näin oli käydä, kun alettiin epäillä, oliko hänen ratkaisunsa laskeutua keskelle jokea sittenkään oikea.

****
Sully – uroteko Hudson-joella, pe 18.9. klo 22.35 Mtv3

Lue myös: Elokuva-arvio: The Revenant on syvä kuvaus erämaan armottomuudesta ja kulttuurien yhteentörmäyksestä

X