Hope Street -poliisisarja edustaa iltapäiväsarjojen parempaa päätä - Napakka kerronta pitää katsojan otteessaan

TV1:n iltapäivien uusi 10-osainen poliisisarja Hope Street noudattaa sarjapaikan perinnettä, eli on enimmäkseen leppoisa ja mukava.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

© BBC

TV1:n iltapäivien uusi 10-osainen poliisisarja Hope Street noudattaa sarjapaikan perinnettä, eli on enimmäkseen leppoisa ja mukava.
Teksti: Pertti Avola

Onneksi ei kuitenkaan aivan vailla särmää. Sarjan toinen luoja Paul Marquess on kertonut, että tekijät halusivat korostaa paikallisuutta ja yhteisöllisyyttä sekä jättää taka-alalle tapahtumapaikan, Pohjois-Irlannin, yhteiskunnalliset ja poliittiset ongelmat. Näyttelijäkaartikin on koottu enimmäkseen paikallisista.

Nottinghamilainen, pakistanilaisjuurinen rikoskonstaapeli Leila Hussain (Amara Karan) saa siirron pieneen Port Devinen rannikkokylään. Siirron takana on vakava salaisuus, joka muodostaa taustaa tapahtumille. Alkujaksossa Hussain jahtaa myrkkyvodkan myyjää ja tutustuu uuteen ympäristöön ja työtovereihinsa.

Kerronta on napakkaa ja säilyttää tietynlaisesta tuttuudestaan huolimatta kiinnostavuutensa, vaikka mihinkään parhaaseen A-luokkaan Hope Street ei näyttäisi nousevankaan.

Iltapäiväsarjana se kuitenkin on paremmasta päästä. Marquess ja Hope Streetin toinen luoja Susanne Farrell toivovat, että sarjasta muodostuisi usean tuotantokauden kestosuosikki. Saapa nähdä.

Hope Street, pe 4.3. klo 17.10, TV1

X