Tonislav Hristovin dokumentti TV1:ssä - bulgarilainen postinkantaja pyrkii pormestariksi saadakseen kyläänsä syyrialaispakolaisia

Jaa artikkeliLähetä vinkki

(Päivitetty: )
Teksti: Pertti Avola

Tonislav Hristov on Suomessa asuva bulgarialainen elokuvantekijä, jonka ensimmäinen pitkä dokumenttielokuva oli Sinkkuelämän säännöt (2011). Se kertoi neljän Helsingissä asuvan nuoren miehen rakkauden ja parisuhteen etsinnästä.

Hristovin toinen pitkä dokumentti Hyvä postimies kertoo Turkin rajan läheisyydessä Bulgariassa sijaitsevasta kuihtuvasta Goljem Derventin kylästä ja sen postinkantajasta Ivan Fransuzovista (kuvassa). Ivan on pormestariehdokkaana, sillä hän haluaisi asuttaa kyläänsä syyrialaisia pakolaisia, jotta kylään tulisi taas elämää. Mainion elokuvan keskiössä on kylän elämän ja sen asukkaiden asenteiden kuvaus. Kommunismia kaivataan takaisin, nykypäivää surkutellaan, ja on selvää ettei kylällä ole tulevaisuutta ilman radikaaleja ratkaisuja. Niihin ei kuitenkaan kyetä. Lopussa aiemmin rajapoliisille pakolaishavainnoistaan ilmoittanut Ivan tekee moraalisen ratkaisun, jossa on sentään hieman toivon säihkettä.

Dokumenttiprojekti: Hyvä postimies, ma 30.10. klo 21.30 TV1

X