Jälkeläiset on harvinaisen rohkea kotimainen jännityssarja lähitulevaisuudesta ja tieteen väärinkäytöksistä

Lähitulevaisuuteen sijoittuva Jälkeläiset palkitsee katsojansa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Lähitulevaisuuteen sijoittuva Jälkeläiset palkitsee katsojansa.
Teksti:
Pekka Eronen

Nika Savolainen on nuori Liv Laine, joka on kärsinyt jo pitkään oudoista kivuista. Lääkärit eivät ole niitä pystyneet selvittämään, ja arvoitus vain syvenee, kun hänen dna-näytteensä varastetaan biopankista. Tapaus yhdistää hänet Elmer Bäckin esittämään tietoturvallisuusagentti Markus Wolfiin. 

Mikä nuoressa, pyöräilevässä naisessa kiinnostaa? Livin ovat ottaneet tähtäimeensä myös biotiedeyhtiö Risea johtavat sisarukset Yoana (Matleena Kuusniemi) ja Sasha (Antti Virmavirta).

Jälkeläiset tehtiin yhdessä tanskalaisten kanssa

Jälkeläiset on harvinaisen rohkea kotimainen jännityssarja, ja se tehtiinkin yhdessä tanskalaisten kanssa. Sikäläinen käsikirjoittaja Valeria Richter otti Minna Panjasen kanssa pohjaksi tieteen väärinkäytökset ja maailmanlaajuiset kuviot.

Lähitulevaisuuden maailma luodaan pienillä tehoilla, jotka tuovat mieleen kanadalaisen David Cronenbergin vilpoisat tieteisjännärit ja venäläisen Andrei Tarkovskin klassikot.

Kun vielä eleetöntä näyttelijäntyötäkin voisi kutsua kosiskelemattomaksi, vaatii Jälkeläiset katsojalta malttia keskivertoa enemmän. Huolella rakennettu sarja sen myös palkitsee.

Jälkeläiset, sunnuntai 10.3. klo 16.00, Liv 

X