Jani Volasen ja Pirjo Lonkan ideoimassa Kioski-komediasarja sortuu empatiavajeeseen ja absurdiin liioitteluun

Komediasarjan näyttämönä toimivaa kioskia pyörittää kaksi kaavamaisesti maailmaansa asemoitua henkilöä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Raisa (Lotta Kaihua) ja Tane (Paavo Kinnunen) työskentelevät samassa kioskissa.

Komediasarjan näyttämönä toimivaa kioskia pyörittää kaksi kaavamaisesti maailmaansa asemoitua henkilöä.
Teksti:
Arto Pajukallio

Kioski-komedian Raisa (Lotta Kaihua) on pikkumainen pyrkyri, Tane (Paavo Kinnunen) puolestaan heppu joka ei voisi vähempää välittää, mutta joutuu yrittämään senkin edestä.

Keskenään torailevien myyjien asiakaskohtaamiset riistäytyvät helposti yhteenotoiksi, joissa työtoveri vielä ryhtyy toista avittamaan, mikä joko onnistuu tai johtaa ojasta allikkoon.

Huumorin peruslähtökohta on usein tuskastuttava: päähenkilö ei saa suutaan auki todetakseen yksin­kertaisen asian, ja toisaalla hän äityy sanomaan liikaa. Absurdi liioittelu ja asiakkaiden (vierasrooleissa monia tunnettuja näyttelijöitä) henkilöhahmot synnyttävät hetkellisesti hölmönhauskaa vahingonilonaurua ilman empatiaa tai sydämellisyyttä.

Kerronnan imu ­notkahtelee, huojuva käsivarakuvaus uuvuttaa eikä välikuvatoistoja (musiikintekijä kitaroi kadulla) jaksa pitää onnistuneina.

Sarjan ideoivat Jani Volanen ja Pirjo Lonka. Ohjaajana toimii Janne Reinikainen, joka myös käsikirjoitti sarjan yhdessä Aino ja Anna Lappalaisen kanssa. Kaikki jaksot esitetään Livillä yhteen putkeen.

Kioski, sunnuntai 3.3. klo. 18.00, LIV

Lue myös: Tietovisa: Onko Kummelit ja muut komediasarjat hilpeine hokemineen hallussa? −Nämä 12 kysymystä testaavat huumorisi!

X