Journeyman-elokuva käsittelee nyrkkeilyn riskejä sekä niiden surullisia seurauksia arkisesti mutta koskettavasti

Paddy Considine esittää veteraaninyrkkeilijä, maailmanmestari Matty Burtonia, joka kamppaillessaan tittelistään nuoren haastajan kanssa saa vaikean aivovamman.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Paddy Considine näyttelee itse pääosan ohjaamassaan nyrkkeilydraamassa. © Ylen kuvapalvelu

Paddy Considine esittää veteraaninyrkkeilijä, maailmanmestari Matty Burtonia, joka kamppaillessaan tittelistään nuoren haastajan kanssa saa vaikean aivovamman.
Teksti: Pertti Avola

Viimeksi meillä tv-sarjassa Ilmiantaja nähty brittinäyttelijä Paddy Considine valitsi toisen käsikirjoittamansa ja ohjaamansa elokuvan aiheeksi nyrkkeilyn. Mikään tavanomainen häviöistä suureen voittoon -nyrkkeilydraama ei Journeyman kuitenkaan ole.

Pian Matty ei pysty enää kunnolla kävelemään, eikä muista ihmisiä tai asioita ympärillään, ei edes rakasta vaimoaan Emmaa (Jodie Whittaker) ja pariskunnan pientä Mia-tytärtä. Nyt Matty on uransa vaikeimman ottelun edessä. Hänen on pitkän kuntoutuksen kautta ja ystäviensä avulla löydettävä tie takaisin ennen niin tuttuun maailmaan.

Journeyman ei vello imelyydessä

Journeyman käsittelee nyrkkeilyn riskejä ja niiden joskus surullista lopputulosta arkisesti ja koskettavasti. Elokuva on tunteellinenkin, mutta ei vello imelyydessä. Considine esittää hienosti vähitellen uudelleen paikkansa yhteisössään löytävää miestä. Yhtä hyvin tekee Jodie Whittaker roolinsa puolisona, joka joutuu välillä jo jättämään miehensä itsensä ja lapsensa turvallisuuden taatakseen.

****

Journeyman, maanantai 21.2. klo 21.00, TV2

X