Jussi-gaala viettää 80-vuotisjuhlaa – Mummola ja Sisu kahmivat ehdokkuuksia, mutta myös suomalainen tragedia on huomioitu

Ensimmäiset Jussi-palkinnot jaettiin 80 vuotta sitten. Se tekee Jusseista yhden Euroopan vanhimmista elokuvapalkinnoista.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Jussi-gaalan juontavat Jaana Saarinen (vas.) ja Katariina Kaitue.

Ensimmäiset Jussi-palkinnot jaettiin 80 vuotta sitten. Se tekee Jusseista yhden Euroopan vanhimmista elokuvapalkinnoista.
Teksti:
Jesse Raatikainen

Suomalaista elokuvaa sietää juhlia. Laadukkaiden elokuvien lisäksi juhlakalu on Jussi-gaala itse.

Ensimmäiset Jussi-palkinnot jaettiin vuonna 1944, eli tasan 80 vuotta sitten. Se tekee Jusseista yhden Euroopan vanhimmista elokuvapalkinnoista.

Tänä vuonna eniten ehdokkuuksia sai Tia Kouvon Mummola (11) ja Jalmari Helanderin tomintarymistely Sisu (9). Vuoden elokuvan tittelistä kilpailevat myös Je’vida, Kuolleet lehdet ja suomalaisesta tragediasta kertova indie-elokuva Lapua 1976.

Viime vuonna näyttelijäkategorioita uudistettiin, kun niistä pyyhittiin sukupuolet pois. Uudistus teki kategorioista entistä ahtaampia, koska ehdokasmäärää ei nostettu. Ennen saattoi olla vaikeuksia löytää tarpeeksi hyviä ehdokkaita, mutta ei enää tänä päivänä.

Jussi-gaala, perjantai 22.3. klo 19.30, MTV3

Lue myös: Lapua 1976 -elokuvan Konsta Laakso vaikuttui paikallisten sitoutumisesta isoon projektiin – ”Se oli isompia rauhan ajan onnettomuuksia”

X