Koko Suomi leipoo -sarjan viidennellä kaudella palataan pullantuoksuiseen nostalgiaan

Parikymmentä versiota poikineen The Great British Bake Offin suomiversio Koko Suomi leipoo on jatkanut jo viidennelle kaudelle.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Koko Suomi leipoo on jatkanut jo viidennelle kaudelle

Parikymmentä versiota poikineen The Great British Bake Offin suomiversio Koko Suomi leipoo on jatkanut jo viidennelle kaudelle.
(Päivitetty: )
Teksti: Tero Kartastenpää

Uuni on maailman vanhin ruutu, josta on voinut seurata oman ruokailun realitya. Leipomissarjassa ei pysty välittämään keittiön lämpöä tai tuoksuja, mutta vanhaa kunnon uunia tuijotetaan jännittyneenä. Koko Suomi leipoo on jatkanut jo viidennelle kaudelle, ja BBC:n alkuperäinen formaatti The Great British Bake Off on saanut aikaan kotileipomisbuumeja.

Saarivaltion maalaisromantiikan aistii toteutuksessa. Ohjelmassa tyyli on vaalea kuin sisustusharrastajilla ja musiikki pirtsakkaa kuin maalaiskomediassa. Leipomisessa palataan nopeasti pullantuoksuiseen nostalgiaan. Tehtäväksi annetaan valmistaa lapsuuden makumuistoja. Amatöörileipojatkin osaavat tarinallistaa leivonnaisensa muistoilla papoistaan ja mummoistaan. Tällaiselle ”aitoudelle” on aina ruokabisneksessä tilausta.

Pari kautta tuominneen MarkusTeemu & MarkusHurskaisen rinnalla herkkuja maistelee kondiittori Toni Rantala. Tuomaristo toivoo leipomiseen ”iloa” ja ”nauttimista”. Välillä se on vaikeaa, sillä moni kahvileivän tekijä inhoaa kahvia.

Koko Suomi leipoo, ma 11.11. klo 20.00 Mtv3

Lue myös: Yllätys yhdessä pöydässä – Ruokaohjelmassa keskitytään ruoanlaiton ja ruokailun sosiaaliseen puoleen

X