Koukussa -sarjan pääkäsikirjoittaja Laura Suhonen uudesta kaudesta: ”Tässä tarinassa teemaksi muodostui tietty samankaltaisuus rakkauden ja huumeriippuvuuden välillä”

On kulunut kolme vuotta siitä, kun huumepoliisi Oskari uhrasi uransa auttamalla huumerikoksiin sotkeutuneen lapsensa äidin pakoon ulkomaille. Palkitun Koukussa-sarjan uusi kausi ei jatku siitä, mihin jäätiin.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kristan (Matleena Kuusniemi) ja Oskarin (Tommi Eronen) elämät kohtaavat jälleen Koukussa-sarjan toisella kaudella.

On kulunut kolme vuotta siitä, kun huumepoliisi Oskari uhrasi uransa auttamalla huumerikoksiin sotkeutuneen lapsensa äidin pakoon ulkomaille. Palkitun Koukussa-sarjan uusi kausi ei jatku siitä, mihin jäätiin.
(Päivitetty: )
Teksti: Onnimanni Liukkonen

Koukussa -rikosdraamasarjan ensimmäisen kauden jaksot ovat pyörineet tänä syksynä uusintana TV2:lla. Ensimmäisen kerran sarja esitettiin kolme vuotta sitten. Se voitti kaikki tärkeimmät draamasarjojen Kultaiset Venlat.

Koukussa jatkuu nyt uusilla jaksoilla, joissa ensimmäisen kauden tapahtumista on kulunut kolme vuotta. Tommi Erosen näyttelemä Oskari on saanut potkut poliisin työstä ja tekee hanttihommia raksalla. Hän hankkii lisätuloja kuutamokeikoilla rikollispomolle. Krista (Matleena Kuusniemi) elää Thaimaassa baaria pyörittävän poikakaverinsa kanssa ja säätää yhä huumekauppoja.

”Tarinan ydin on sama, mutta uudelle kaudelle piti keksiä jotain uutta. Siksi Oskarin ja Kristan välinen valta-asema on muuttunut. Oskarilla ei ole oikein mitään uuden kauden alussa, ja Krista on taas aika vahvoilla”, kertoo sarjan pääkäsikirjoittaja Laura Suhonen.

Vahvojen naisten kirjoittaja

Kolmantena päähenkilönä kuvioissa pyörii Oskarin ja Kristan aikuiseksi varttunut poika Niko (Santeri Mäntylä), jonka tukeminen ei ole Oskarille lainkaan helppoa. Käsikirjoittaja Suhoselle mullistava hetki oli päähenkilöiden suhteen loksahtaminen kohdalleen. Alun perin tarinaan suunniteltiin naispoliisia, joka on yksinhuoltaja.

”Vahva naispoliisi miesten keskellä on kuitenkin jo moneen kertaan nähty hahmo. Saimme idean, että yksinhuoltajapoliisi olisikin mies, ja nainen olisi niin sanottu pahis. Ja isän suhde lapseen olisi tarinan keskiössä.”

Krista on hahmona poikkeuksellisen aito ja ristiriitainen, ei perinteisen viehättävä. Suhonen uskoo, että #metoo-kampanjan seurauksena on helpompi kirjoittaa kiinnostavia naishahmoja.

”Kaikissa kirjoittamissani jutuissa, kuten Mustissa leskissä ja elokuvassa Sisko tahtoisin jäädä, on ollut vahvoja naisia. En oikeastaan edes kauhean tietoisesti kirjoita naisia, kirjoitan ihmisiä.”

Rikosjuoni rankana

Rikosjuoni toimii Suhosen mielestä hyvänä rankana ihmisten välisiin riippuvuussuhteisiin ja mahdottoman rakkauden teemaan. Toisella kaudella Oskarin ja Kristan välinen yhteydenpito asettaa kummankin vaaraan.

”Meissä kaikissa on salattu puoli, ja monilla on erilaisia kaksoisrooleja elämässä. Tässä tarinassa teemaksi muodostui tietty samankaltaisuus rakkauden ja huumeriippuvuuden välillä”, kertoo Suhonen.

Rikosjuonen tasolla huumepoliisit, kuten Oskarin entinen pari Riku (Lauri Tilkanen), ovat uuden huumepomon (Janne Hyytiäinen) jäljillä. Poliisin organisaatioiden väliset ristiriidat nousevat myös esille.

Jari Aarnion tapaushan ei ollut vielä julkinen, kun teimme ensimmäistä kautta. Draamassa tarvitaan vastavoimia. Yllätyin kyllä, kuinka paljon sarjan poliisien ristiriidat muistuttivat todellisuutta, mutta ne olivat kaikki ihan sattumaa”, Suhonen sanoo ja naurahtaa.

Koukussa, ke 19.12. klo 21.00 Tv2

X