Krista Kosonen näyttelee yhteiskunnallisessa merijännärissä – ”Jännityksen ohella ihmissuhdekiemuroitakin tarjoillaan”

Krista Kosonen näyttelee suomalaista tiedenaista uudessa kansain­välisessä laatusarjassa Pedot.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

© Schwarm TV Production GmbH & Co. KG

Krista Kosonen näyttelee suomalaista tiedenaista uudessa kansain­välisessä laatusarjassa Pedot.
Teksti: Jukka Vuorio

Sarja käsittelee päällisin puolin alati saastuvien valtamerien asukkaineen kääntymistä ihmiskuntaa vastaan, mutta sisältää samalla myös roppakaupalla yhteiskunnallista kommentaaria ympäristönsuojelun puolesta sekä turboahdettua kapitalismia vastaan.

Ajatusta kasvissyönnin puolestakaan ei tarvitse kaukaa hakea. Kososen huolestuneen oloinen hahmo on näkyvässä osassa sarjan toisesta osasta alkaen. Jännityksen ohella ihmissuhdekiemuroitakin tarjoillaan.

Elisa Viihde Viaplay

Myötähäpeän naurahduksia

Kolmannen kautensa tiistaina aloittavan sketsisarja I Think You Should Leave with Tim Robinsonin idea on kiusallinen, vaivaannuttava huumori. Se syntyy hahmojen ymmärtämättömyydestä siinä hienovaraisessa ääneen sanomattomien sosiaalisten sääntöjen pelissä, jota aikuiset päivittäin pelaavat niin työpaikoilla kuin vapaa-ajallakin.

Sarja on nerokas, mutta helppoja nauruja ei ole tarjolla. Sarjan luonut tuottaja ja käsikirjoittaja Tim Robinson teki nimeä Saturday Night Livessa vuosina 2012–14 ennen siirtymistään omien sarjojensa pariin.

© Netflix

© Netflix

Netflix

Teinitytöt voimaantuvat

Scifisarja The Power tuo pöytään uuden tulokulman. Eräänä päivänä ympäri maailmaa teini-ikäiset tytöt huomaavat pystyvänsä antamaan sormenpäistään voimakkaita sähköiskuja. Tytöt ilahtuvat, mutta miesten johtama yhteiskunta on tietysti aivan kauhuissaan.

Lopullisesti maailman valta-asetelmat kääntyvät, kun tytöt oppivat herättämään saman voiman myös aikuisissa naisissa. Eri puolilla maailmaa käänteisiin suhtaudutaan eri tavoin, mutta kaikkialla muutos aiheuttaa kipunointia. Ensimmäinen kausi löytyy suoratoistopalvelusta nyt kokonaan.

© Amazon studios

© Amazon studios

Prime video

X