Elokuva-arvio: Lumiauramies on hyinen tarina isän koston kierteestä – Stellan Skarsgård tekee hienon roolityön jurottavana ruotsalaismiehenä

Lumiauramies on kuin huikea pohjoismainen versio Liam Neesonin Taken-elokuvista, hyinen tarina isän armottomasta koston kierteestä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Nils Dickman (Stellan Skarsgård) on lumiauramies, joka lähtee kostoretekelle.

Lumiauramies on kuin huikea pohjoismainen versio Liam Neesonin Taken-elokuvista, hyinen tarina isän armottomasta koston kierteestä.
Teksti: Henri Waltter Rehnström

Stellan Skarsgårdilla on tapana esittää norjalaisohjaaja Hans Peter Molandin elokuvissa vähäpuheista, suomalaisittain jurottavia ruotsalaismiehiä. Lumiauramiehessä Skarsgård tekee jälleen yhden hienon variaaton hahmosta.

Luvassa on musta komedia, joka muistuttaa tunnelmaltaan paljolti kaksikon edellistä yhteistyötä En ganske snill mann (2010). Lumiauramies on kuitenkin monta sävyä tummempi – ja verisempi. Skarsgård esittää elokuvassa maailman säntillisintä lumiaurankuljettajaa, joka lähtee kostamaan poikansa huumekuolemaa paikalliselle mafialle.

Lumiauramies on kuin huikea pohjoismainen versio Liam Neesonin Taken-elokuvista, hyinen tarina isän armottomasta koston kierteestä. Se on myös pirullinen surutyön kuvaus, joka ei säästä katsojaa väkivaltaisilta yksityiskohdilta.

Lumiauramies, su 23.2. klo 21.00 Yle Teema & Fem

Lue myös: Elokuva-arvio: Murhaaja nimeltä Zodiac piti San Franciscoa kauhun vallassa

X