Mika Tommola tapaa puoluejohtajat harrastustensa parissa – Sanna Marin maalaa, Petteri Orpo pilkkii

Mika Tommola haluaa vaaliohjelmassaan kaivaa puolueiden puheenjohtajista esiin jotain sellaista, mitä vaalitenteissä ei yleensä nähdä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Mika Tommola haluaa vaaliohjelmassaan kaivaa puolueiden puheenjohtajista esiin jotain sellaista, mitä vaalitenteissä ei yleensä nähdä.
Teksti: Anu Räsänen

”Juttelen puheenjohtajien kanssa muun muassa siitä, millaisista asioista he innostuvat, miten he osoittavat rakkautta ja ovatko he luotettavia. Kaikki lähtivät hyvin mukaan haastatteluihini, mutta jotkut heistä olivat tietysti pidättyväisempiä, jotkut ulospäinsuuntautuvampia”, Mika Tommola sanoo.

Kukin puoluejohtaja vie Tommolan itselleen tärkeän harrastuksen tai ajanvietteen pariin.

”Esimerkiksi Li Anderssonin kanssa kiersimme Turkua, ja hän näytti paikkoja, joista innostuu. Koska kuvausautot ovat aina niin tylsän näköisiä, lainasin tätä kaupunkikierrosta varten äitini 20 vuotta vanhan Saabin”, Tommola kertoo.

Petteri Orpon kanssa istuimme pilkillä ja rupattelimme. Hänen kalastusharrastuksensa nousi keskustelussa sympaattiseksi teemaksi.”

Pääministeri Sanna Marin halusi jutustella Tommolan kanssa maalaus­telineen ääressä.

”Jännitin etukäteen, miten pääministeri jaksaa ja ehtii osallistua haastatteluuni kiireisen aikataulunsa keskellä, mutta hän tuli paikalle aivan täynnä intoa. Minulle jäi tunne, että hänestä oli kiva ihan vain maalata ja jutella hetken verran kaikkien kokous­ten välissä.”

Vaaleihin Tommolan kanssa, ma–pe klo. 18.05, MTV3

X