Mikko Kuustosen ja Jenni Pääskysaaren juontama SuomiLOVE tarjoaa selviytymistarinoita ja hämmästyttäviä tositarinoita

SuomiLOVE on Mikko Kuustoselle unelmatyö. Hän rakastaa sekä musiikkia että koskettavia elämäntarinoita ja osallistuu mielellään hauskojen yllätysten tekemiseen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

SuomiLOVEn juontajat Mikko Kuustonen ja Jenni Pääskysaari ovat vanhoja ystäviä. He ovat työskennelleet yhdessä muun muassa Pop’n’Roll-visailussa ja kirjoittaneet kirjan Isän tyttö, tytön isä.

SuomiLOVE on Mikko Kuustoselle unelmatyö. Hän rakastaa sekä musiikkia että koskettavia elämäntarinoita ja osallistuu mielellään hauskojen yllätysten tekemiseen.
(Päivitetty: )
Teksti: Anu Räsänen

Vain yksi asia huoletti Mikko Kuustosta, kun hän valmistautui työhönsä SuomiLOVEn juontajana.

”Sekä Jenni Pääskysaari että minä olemme hyvin herkkiä koskettaville tarinoille. Vitsailimme etukäteen, että yhteistyössämme on sellainen kahden Mirja Pyykön vaara. Voimme aiheuttaa empatian yliannostuksen, joka saa meidät kaikki voimaan pahoin”, Kuustonen kertoo nauraen.

Vakavoiduttuaan Kuustonen toteaa, että sekä hän että Pääskysaari pitävät ihmisistä ja ovat kiinnostuneita näiden tarinoista. Juuri siksi molempien silmät kyyneltyivät SuomiLOVEn kuvauksissa useaan otteeseen.

Monet SuomiLOVEn rakkaustarinoista ovat itse asiassa selviytymistarinoita, kertomuksia siitä, että yhdessä jaksamme enemmän kuin yksin. Ne tarjoavat myös vertaistukea katsojille, joilla on ollut vaikeuksia elämässään.

”Narnia-kirjailija C.S. Lewis on sanonut, että luemme kirjoja tajutaksemme, ettemme ole yksin. Tässä on vähän sama. Me haluamme kuulla muiden tarinoita ja tuntea tunteita yhdessä.”

Kuustonen lukee mielellään ihmisten elämän- ja selviytymistarinoita myös naistenlehdistä – joita hän tilaajana tosin kutsuu mieluummin aikakauslehdiksi.

”Kuulun itse niihin julkisuuden henkilöihin, jotka eivät juurikaan yksityisyyttään raota. Arvostan kuitenkin kollegoita, jotka kertovat aidosti vaikeista kokemuksistaan.”

Mukana jo pilottijaksossa

Mikko Kuustosen piti oikeastaan juontaa jo SuomiLOVEn ensimmäistä kautta. Hän oli tekemässä ohjelman pilottijaksoa, mutta joutui vetäytymään projektista muiden tv-töidensä vuoksi.

”Olen sen jälkeen seurannut SuomiLOVEa sivusta rakkaudella ja tykästynyt formaattiin juuri siitä syystä, että ohjelmassa annetaan suunvuoro elämän hämmästyttäville tositarinoille. Lisäksi minusta on kunniakasta ja hienoa, että tässä ohjelmassa pyritään pelkästään tekemään hyvää, ilahduttamaan ihmisiä.”

Muusikkona Kuustonen ihailee myös sitä, kuinka SuomiLOVE todistaa musiikin valtavasta voimasta ihmisten elämässä.

”Musiikki on iso osa omaakin arkeani. Voimaannun musiikista ja soittamisesta. Usein huomaan käveleväni kotona edestakaisin kitaran kanssa, ja se auttaa keskittymään ja syventämään ajattelua.”

Hauskoja yllätyksiä bändikavereille

Jos Kuustonen hyppäisi SuomiLOVEssa aidan toiselle puolelle, tilaamaan musiikillista yllätystä, hän kohdistaisi sen sisaruksilleen.

”Meitä on kuusi sisarusta, ja kaikki muut viisi ovat minua paljon vanhempia. Askartelisin heille mittatilausbiisin lapsuusmuistoista. Tämä taitaisi päätyä SuomiLOVEn traumajaksoon”, Kuustonen virnuilee.

Myös vitsikkäät yllätykset ovat osa Kuustosen arkea, ja niitä hän on viljellyt etenkin muusikkokollegojensa parissa. Vuosien takaisen bändijekun muistelu saa Kuustosen vieläkin nauramaan.

”Sovimme ennen keikkaa, että kaadumme noustessamme lavalle. Juuri ennen lavalle menoa päätimme, että emme kaadukaan, mutta jätimme kertomatta tämän rumpalillemme. Hetken kuluttua rumpali makasi hiljaisen yleisön edessä selällään ja kyseli: ’Miksette te kaadu?’” Kuustonen hekottaa.

SuomiLOVE, la 26.1. klo 21.15 Tv1

X