Miksi aina pitää pudottaa? Sami Hedbergin kohtalon päätti studioyleisö – ”Kun useampi värikäs henkilö on poissa, alkaa formaatti yskiä”

”Tylsimmät jaksot ovat aina kausien loppupuolella, kun mukana on enää muutama kisailija”, TV-Maailman tuottaja Onnimanni Liukkonen kirjoittaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Onnimanni Liukkonen on TV-maailman tuottaja.

"Tylsimmät jaksot ovat aina kausien loppupuolella, kun mukana on enää muutama kisailija", TV-Maailman tuottaja Onnimanni Liukkonen kirjoittaa.
(Päivitetty: )
Teksti: Onnimanni Liukkonen

Väki vähenee ja pidot eivät parane. Onkohan muillakin tämä sama kokemus kuin minulla, kun katson television kilpailuohjelmia? Kilpailurealityjen olemukseen kuuluu, että alussa mukana on suuri joukko kilpailijoita, joita ruvetaan pudottamaan yksi kerrallaan. Ensimmäisten jaksojen ajan homma toimii, mutta kun useampi värikäs henkilö on poissa, alkaa formaatti yskiä.

Selviytyjät Suomi, Diili tai vaikkapa Farmi Suomi noudattavat tätä kaavaa. Tylsimmät jaksot ovat aina kausien loppupuolella, kun mukana on enää muutama kisailija.

Myös musiikkirealityissä pudotetaan kilpailijoita matkan varrella. The Voice of Finlandin kaltaisessa laulukilpailussa pudotukset kuuluvat asiaan, mutta olipa tylsää, kun Tähdet, tähdet -genrekisailusta tippui ensimmäisenä koomikko Sami Hedberg. Kun pudotus oli vielä täysin kohtuuton studioyleisön ratkaisu, ei ollut ihme, että hienosti esiintynyt Hedbergkin vaikutti täysin äimistyneeltä.

Homma olisi helppo korjata. Eihän Tähdet, tähdet -ohjelmasta ole pakko tiputtaa ketään! Esitykset voisi pisteyttää ja lopuksi koko kaudella eniten pisteitä kerännyt tähti olisi voittaja. Itseäni jäi harmittamaan, että Sami Hedbergiltä kuultiin vain kaksi komeaa kajautusta.

X