Olivia tubettaa taisteluista: ”Historia tarjotaan usein todella epäkiinnostavasti, mutta Olivian hahmoon nuoret kiintyivät”

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Äänittäjä Ari-Pekka Heikkinen, Oliviaa esittävä Elli Melasniemi, kuvaaja Mika Tertsunen ja ohjaaja Emma Taulo Olivia 18-peliä kuvaamassa

(Päivitetty: )
Teksti: Jussi Karjalainen

Olivia (Elli Melasniemi) seikkaili itsenäistymisvaiheissa joulukuun tv-sarjassa Seitsemäntoista ja pelissä olivia_17. Eikä tubettamishenkinen toiminta yhteen itsenäistymiseen saattanut lopahtaa, kun maassa alkoi tapahtua yhä hurjempia, sisällissota. Seuraa jatkopeli olivia18, jonka viimeiseen kuvauspäivään ehdimme paikalle. Pientä kuvausryhmää johtaa pelin luoja Emma Taulo.

Olivia on adrenaliineissa ja kasvot naarmuilla ullakolla sanoen: ”Tiiätkö sen tunteen, kun kaikki menee päin helvettiä? Mitä mun pitäs tehä?”
Toisaalta purkitetaan etenemislinja, jossa hän näyttää käsillä sydänsymbolin ja riemuitsee, ettei mikään ole tuntunut yhtä hyvältä.

Olivia Nikolajeff siirtyi kameroineen jo tv-sarjassa Helsingin ytimestä Tampereelle. Ratkaisutaistelu Tampereesta on käynnissä. Lymypiilo kuvataan kuitenkin Hesassa Lapinlahden sairaala-alueen punatiilisessä mörskässä, jonka vinttiä koristavat nykyanarkistien reippaat seinäkirjoitukset: ”Jokainen valtaus on voitto!”, ”Villi ja vitun vapaa.” Ne kuitenkin käsiteltäneen kuvista.

”Meillä on uutena hahmona punakaartilaistyttö Hilma, jota esittää oikean elämän tubettaja Alma Uimonen. Hänhän on myös Summerin uusi kasvo. Sellainen hauska ristikkäisleikkaus”, Taulo valaisee.

Viimeksi 20 prosenttia ikäryhmästä 13–16-vuotiaat ”osallistui Olivian auttamiseen pelissä”, kuten Ylen tiedote ilmaisee.
”Olin itsekin kokenut, että historia tarjotaan usein todella epäkiinnostavasti, mutta Olivian hahmoon nuoret kiintyivät”, sanoo Melasniemi, 19.

Olivia18, su 20.5. yle.fi/olivia18 ja Yle Areena

X