Yhdysvaltojen presidentti katoaa Modus-sarjan toisella kaudella – roolissa nähdään Kim Cattrall

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kim Cattrall esittää Yhdysvaltojen presidenttiä.

(Päivitetty: )
Teksti: Pertti Avola

Norjalaisdekkaristi Anne Holtin dekkareihin perustuvan ruotsalaisen Modus-sarjan ensimmäinen kausi nähtiin meillä juuri uusintana ja nyt heti perään on vuorossa sarjan kakkoskausi.

Ykköskauden pohjana oli Holtin kirja Kasvoton tuomio (suom. 2010). Kakkoskausi pohjautuu 2006 ilmestyneeseen romaaniin Presidentin salaisuus, joka saatiin suomeksi 2007. Kirjan tapahtumat on siirretty ykköskauden tapaan Oslosta Tukholmaan, jonne odotetaan Yhdysvaltojen ensimmäistä naispresidenttiä Helen Tyleria valtiovierailulle.

Pohjoismaista jännitystä kansainvälisin maustein

Heti saapumispäivänään Helen Tyler katoaa jäljettömiin salaisesta majapaikastaan. Valtavaan etsintäoperaatioon kutsutaan mukaan myös rikospsykologi Inger Johanne Vik. Lisäongelmia tuottaa se, että presidentin turvallisuusneuvonantaja on Vikin entinen rakastettu, FBI-mies Warren Scifford. Heidän suhteensa ei päättynyt hyvin.

Moduksen toinen kausi tarjoaa tasaisen laadukasta, joskaan ei yllättävää pohjoismaista jännitystä kansainvälisin maustein. Inger Johanne Vikiä esittää edelleen Melinda Kinnaman ja Warren Sciffordia britti Greg Wise. Presidentti Tylerina on Sinkkuelämää-sarjasta muistettava Kim Cattrall.

Modus, ti 27.2. klo 21.00 MTV3

X