Rikoksen anatomia -sarjan ensimmäisen jakson aiheena on Turun keittiöveitsellä suoritettu terrori-isku

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Onnimanni Liukkonen on TV-maailman tuottaja.

Teksti:
Onnimanni Liukkonen

True crime kiinnostaa katsojia. Parhaimmillaan nämä tosielämän rikostapauksia perkaavat ohjelmat ovat kunnianhimoisia projekteja, mutta pahimmillaan kyse on lähes murhapornosta, joka vetoaa katsojien tirkistelyvietteihin.

Netflixin Making a Murderer, HBO:n Jinx ja Areenan ohjelmistoon kuuluva Kuollut mies katoaa ovat kaikki murhatapauksia laajasti taustoittavia sarjoja. Ne paljastavat poliisien työn heikkouksia ja ovat löytäneet uusia todisteita, jotka ovat johtaneet tapausten uudelleen avaamiseen. Jinxin viimeinen jakso on tosi-tv-historian vavahduttavinta katsottavaa.

Suurin osa true crimesta edustaa kuitenkin kaavamaisempaa rikostapausten esittelyä. Viime vuosien suomalaistuotantoja ovat olleet Arman ja Suomen rikosmysteerit ja Katastrofin anatomia. Jälkimmäistä vetänyt Antti Reini aloittaa torstaina TV5:llä uuden Rikoksen anatomia -sarjan juontajana. Reinin vakavan kunnioittavaa tyyliä tarvitaan, kun ensimmäisen jakson aiheena on Turun keittiöveitsellä suoritettu terrori-isku.

Suomalaissarjoissa tyyli on pysynyt asiallisena, eikä amerikkalaishalpisten tunteita ohjailevaa musiikkimattoa tai kehnosti näyteltyjä dramatisointeja täällä kaivata.

Rikoksen anatomia, to 17.10. klo 21.00 Tv5 

X