Ruotsalaisessa Lea-sarjassa liikutaan naisnyrkkeilyn maailmassa - Sarja kulkee sujuvasti vaan ei järin omaperäisesti

Lean suurin haave on nyrkkeilyn maailmanmestaruus, mutta kuinka pitkälle hän on valmis menemään saavuttaakseen unelmansa?

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Taistelu huipulle on kivenkovaa, ja kun nuoren naisen menneisyyteen liittyy niin dopingia kuin rikoksia, tie on vaarallinen sekä hänelle itselleen että hänen lähipiirilleen.

Lean suurin haave on nyrkkeilyn maailmanmestaruus, mutta kuinka pitkälle hän on valmis menemään saavuttaakseen unelmansa?
Teksti: Pertti Avola

Nyrkkeilyelokuva on lajityyppi, johon vuosikymmenien mittaan on kerääntynyt omat kliseensä. On kunnianhimoinen nyrkkeilijä, jonka tietä huipulle varjostavat gangsterit, sovitut ottelut ja kielletyt aineet sekä poliisit, jotka etsivät todisteita laittomasta toiminnasta nyrkkeilyn liepeillä. Kaikki nämä elementit ovat läsnä Alexandra-Therese Keiningin kehittelemässä kuusiosaisessa ruotsalaissarjassa. Erona on vain se, että nyt liikutaan naisnyrkkeilyn maailmassa, jossa myös hämäriä kaiveleva poliisi on nainen.

Lea Ferrera (Madeleine Martin, kuvassa) palaa kehään kahden vuoden ottelukiellon jälkeen ja voittaa heti kevyen sarjan Euroopan mestaruuden. Lea haaveilee MM-ottelusta, mutta pulmia tuottavat oma terveys, epäluotettava ex-mies, rikollinen promoottori, rahavaikeuksissa kärvistelevä manageri sekä poliisi Amanda Birgman (Jennie Silfverhjelm), jolla on henkilökohtaisia kaunoja Leaa kohtaan.

Sarja kulkee ruotsalaisen sujuvasti, mutta ei ainakaan alussa mitenkään erityisen omaperäisesti. Martin on nähty muun muassa Jens Lapiduksen dekkareista tehdyissä elokuvissa ja Silfverhjelm on tuttu Komisario Beck -sarjan viimeisimmiltä tuotantokausilta.

Lea, maanantai 20.6. klo 21.00, Teema & Fem

X