Savage River -draamasarja pelaa pikkukaupungin jännitteillä ja onnistuu tekemään kliseistäkin jotakuinkin kiinnostavia

Nurkkakuntaiseen pikkukaupunkiin tulee jännitteitä, kun entinen murhaaja palaa kotikaupunkiinsa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Katherine Langford esittää tuomionsa lusinutta murhaajaa.

Nurkkakuntaiseen pikkukaupunkiin tulee jännitteitä, kun entinen murhaaja palaa kotikaupunkiinsa.
Teksti:
Pertti Avola

Kuinkahohan monta tv-sarjaa ja elokuvaa on tehty tuomionsa kärsineestä rikollisesta, joka palaa ei-toivottuna kotikaupunkiinsa. Tässä on taas yksi sellainen. 

Kuusiosaisen, vuonna 2022 valmistuneen australialaisen Savage River -sarjan on käsikirjoittanut Giula Sandler ja ohjannut Jocelyn Moorhouse, joka 1990-luvulla teki elokuvia Yhdysvalloissakin. Hienon The Dressmakerin (2015) jälkeen Moorhouse on kuitenkin ohjannut pääasiassa tv-sarjoja kotimaassaan. 

Poikkeus kaavaan on siinä, että Savage Riverissä kotikaupunkiinsa palaava murhaaja on nuori kaunis nainen, Miki Anderson (Katherine Langford). Vain Mikin kaksosveli pienine tyttärineen ottaa Mikin lämpimästi vastaan. 

Kaupungin pääasiallinen elättäjä on paikallinen lihajalostamo, joka maksaa kehnoja palkkoja työntekijöilleen, ja jonka omistaja puuhaa salassa koko tehtaan myyntiä. Miki saa työpaikan jalostamolta, ja joutuu sattumalta jälleen epäillyksi murhasta. 

Nurkkakuntaisen pikkukaupungin ja sen sisäisten jännitteiden kuvauksena Savage River menettelee. Rikosjuoni taasen on aika kulunutta tavaraa. Moorhouse ohjaa sujuvasti ja onnistuu tekemään kliseistäkin jotakuinkin kiinnostavia. 

Savage River, maanantai 4.3. klo. 22.00, MTV Ava 

Lue myös: Tietokilpailu sohvaperunoille! Tunnetko ohjaajat, näyttelijät ja juontajat? Testaa tv-tietämyksesi viikon tietovisassa!

X