Tanskalainen tyttö – Tositapahtumia vapaasti versioiva draama kertoo tanskalaisen taiteilijapariskunnan poikkeuksellisen tarinan

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Eddie Redmayne hallitsee hienosti naisellisuuden hienovaraiset tasot.

(Päivitetty: )
Teksti: Onnimanni Liukkonen

Tositapahtumia vapaasti versioiva draama kertoo tanskalaisen taiteilijapariskunnan Einar (Eddie Redmayne) ja Gerda Wegenerin (Alicia Vikander) poikkeuksellisen tarinan. Einar löytää sisältään oikean persoonansa, naisen nimeltä Lili Elbe. Leikkinä alkanut naiseksi pukeutuminen johtaa sukupuolenkorjausleikkaukseen, joka oli tuohon aikaan täysin poikkeuksellista ja vaarallista.

Brittiohjaaja Tom Hooper tekee laatudraamaa, jonka tyylitietoinen visuaalinen ote on hallittua. Myös Redmayne ja Vikander tekevät hienovaraisen taitavat roolisuoritukset. Vikander palkittiin Oscarilla ja edellisenä vuonna Kaiken teoriasta Oscarin voittanut Redmayne oli sellaiseen ehdolla.

Tanskalaisen tytön rooliasuihin asti ulottuvalla tyylikkyydellä on kuitenkin myös kääntöpuolensa. Monimutkainen parisuhdekuvio jää turhan sisäsiistiksi, jopa kuivaksi. Muutamat seksuaalisuuden esittelyt ovat kuin estetisoituja laatukuvia, todellinen lihallisuus puuttuu. Samalla Lilin persoona jää etäisen siistiksi.

Tanskalainen tyttö, su 11.11. klo 21.00 Tv5

X