The Real Housewives Suomi näyttää riitoja ja rikkauksia – Katsoja tuntee itsensä tirkisteleväksi koulukiusaamisen mahdollistajaksi

The Real Housewives -formaatin eri versiot koukuttavat edelleen katsojia seuraamaan, kuinka upporikkaat naiset huutavat toisilleen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

The Real Housewives Suomen päähenkilöinä nähdään Linda Jakobsson, Satu Väkiparta, Mia Ehrnrooth, Anitra Ahtola ja Marjo Toskala.

The Real Housewives -formaatin eri versiot koukuttavat edelleen katsojia seuraamaan, kuinka upporikkaat naiset huutavat toisilleen.
Teksti:
Anu Räsänen

Mutta että The Real Housewives Suomi? Löytyykö maastamme tarpeeksi naisia, jotka haluavat riidellä kameran edessä ja esitellä siinä sivussa varallisuuttaan?

Seuraa hyviä tai huonoja uutisia, riippuen siitä, mitä sarjalta odottaa. Varallisuutta kyllä esitellään antaumuksella. Aamu-uintiin kuuluu elimellisenä osana samppanja, ja autotallista valitaan se auto, joka sopii päivän asuun. Jää katsojan tulkittavaksi, lausutaanko repliikit kieli poskessa.

Huutamista sen sijaan on aika vähän. Ensimmäinen draamanpoikanen saadaan aikaan vasta kolmannessa jaksossa, ja siitäkin selvitään puhumalla tunteista. Neljännessä jaksossa leimahtaa jo hieman lihavampi riita, kun kaksi viidestä naisesta karkaa omin päin rannalle porukan yhteisellä Rivieran-lomalla.

Suomen versio sortuu formaatilleen tyypilliseen ilkeyteen

The Real Housewives kuuluu formaatteihin, joihin on tavallaan kirjoitettu sisään lupa nauraa päähenkilöille, joiden elämä poikkeaa radikaalisti keskivertokatsojan elämästä. Ja onhan se nyt aika hauskaa, kun kaksi aikuista ihmistä joutuu selittelemään ystävilleen, miksi on lähtenyt ”karkuretkelle” ranskalaisesta huvilasta.

Sitä taas ei ole yhtään hauska katsoa, kun naiset tekevät joukkionsa sosiaalisimmalle jäsenelle selväksi, ettei kukaan halua olla tämän kämppis Ranskan-reissulla. Katsoja tuntee itsensä tirkisteleväksi koulukiusaamisen mahdollistajaksi.

The Real Housewives Suomi pyörii Nelosella keskiviikkoisin kello 21.00.

Lue myös: Koukuttaako tositelevisio? Tee tietovisa! Tunnetko reality-ohjelmat ja niiden tähdet?

X