Ruotsalainen Peliskandaali-sarja sukeltaa urheiluvedonlyönnin maailmaan – Tositapahtumien inspiroima aihe vie aikaan ennen nettipelaamista

Pohjois-Ruotsissa asuva uhkapeli- ja urheiluhullu Bosse lähtee tavoittelemaan isoja rahoja raviradoilta, jääkiekkokaukaloista ja jalkapallokentiltä.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Taitavasti numeroita päässään pyörittelevä Bosse päätyy voitonhimossaan maailmaan, jonka keskiössä ovat jännitys ja suuret riskit.

Pohjois-Ruotsissa asuva uhkapeli- ja urheiluhullu Bosse lähtee tavoittelemaan isoja rahoja raviradoilta, jääkiekkokaukaloista ja jalkapallokentiltä.
Teksti:
Onnimanni Liukkonen

Ruotsalaissarja Peliskandaali sukeltaa urheiluvedonlyönnin maailmaan. Tositapahtumien inspiroiman sarjan tapahtumat sijoittuvat 1990-luvulle. Pohjois-Ruotsin Piitimestä kotoisin oleva nuori mies Bosse (Björn Elgerd) lähtee Tukholmaan pelaamaan Solvallan raviradalle. Pelikaveriksi hän saa Joshin (Edvin Bredefeldt).

Matemaattisesti lahjakas ja aktiivisesti tietoa hankkiva Bosse alkaa menestyä vedonlyöjänä. Tavoitteena ovat vielä isommat rahat, mutta samalla mukaan tulevat riskit. Bosse saa omakohtaisesti kokea sopupelien, hämäräperäisten vedonvälittäjien ja vedonlyöntiyhtiön järjestelmästä löytyvän porsaanreiän vaikutukset.

Peliskandaalin ensimmäinen jakso tarjoaa nostalgista tunnelmaa ja nuoruuden tiivistunnelmaista asennetta. Tyylilajina Bossen suoraan katsojalle puhuminen ei oikein toimi. Aina ei kannata rikkoa illuusiota.

Aihe on kuitenkin kiinnostava – ainakin kaikille, jotka ovat itse lyöneet vetoa. Aikakausi ennen nettipelaamisen läpilyöntiä näyttää sympaattisen kotikutoiselta.

Peliskandaali, sunnuntai 25.9. klo 21.00, Teema & Fem

X